Fotbal international

Real Madrid, sub umbra problemelor medicale. „Galacticii”, record de accidentări în acest sezon

04.03.2021 | 18:02
Real Madrid sub umbra problemelor medicale Galacticii record de accidentari in acest sezon
ADVERTISEMENT

Real Madrid încă poate câștiga atât titlul în La Liga, cât și trofeul UCL, însă Zinedine Zidane trebuie să gestioneze un sezon marcat de accidentări. Nu mai puțin de 42 de lovituri au suferit jucătorii săi. 

Printre cei mai afectați de probleme a fost Eden Hazard, belgianul adus de la Chelsea și care a fost foarte mult timp indisponibil, de când a ajuns în capitala Spaniei. Hazard va rata și returul cu Atalanta, din Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Ultimul jucător intrat pe lista celor pe care Zidane nu poate conta în această perioadă este Mariano Diaz. Atacantul a ieșit lovit din meciul cu Real Sociedad, din ultima etapă a campionatului Spaniei.

Real Madrid, 42 de accidentări. S-a „rupt” și Mariano Diaz!

Stagiunea 2020-2021 a reprezentat una dintre cele mai mari provocări pentru mulți dintre managerii de top din fotbalul european. Unii dintre antrenorii cluburilor de seamă ale Europei au ajuns chiar să își piardă joburile, așa cum este cazul lui Frank Lampard, înlocuit de Chelsea cu un alt demis, neamțul fost la PSG, Thomas Tuchel.

ADVERTISEMENT

Pentru unii, însă, loviturile venite din partea sorții au fost mult mai dure decât cele primite de alți manageri. Neamțul lui Liverpool, Jurgen Klopp, este un astfel de exemplu. „Cormoranii” se confruntă cu mari probleme de efectiv și au pierdut, pe parcursul sezonului, toți fundașii centrali, dar și cei ce le-ar fi putut suplini absența.

Un alt caz aparte este cel al lui Zinedine Zidane. Francezul de pe banca lui Real Madrid a avut de gestionat nu mai puțin de 42 de accidentări în acest sezon. Publicația Marca a analizat toate loviturile primite de „galactici” pe parcursul stagiunii și au descoperit că de 42 de ori s-a întâmplat ca un jucător să fie accidentat și să rateze cel puțin un meci.

ADVERTISEMENT

De ce se accidentează atât de des fotbaliștii în acest sezon?

Cel mai afectat de acest tip de probleme a fost Eden Hazard, fostul star al lui Chelsea, care nu reușește deloc să reziste perioade îndelungate fără să fie din nou accidentat. Chiar și în prezent, belgianul este indisponibil și va rata manșa retur a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, cu Atalanta.

De asemenea, Mariano Diaz a devenit și el indisponibil la ultimul meci jucat de Real Madrid în La Liga, respectiv egalul 1-1 de pe teren propriu cu Real Sociedad. Diaz se alătură, astfel, listei de pe care mai fac parte Carvajal, Sergio Ramos și Eden Hazard. Atacantul va rata derby-ul cu Atletico Madrid. De asemenea, și Karim Benzema și Federico Valverde sunt incerți.

ADVERTISEMENT

Motivele identificate de spanioli pentru apariția acestui număr imens de accidentări în sezonul 2020-2021 sunt reprezentate de supra-aglomerarea calendarului competițional, dar și de lipsa unei perioade relevante de odihnă în vară. Sezonul precedent s-a terminat foarte târziu, în finalul lui august, iar actualul a început aproape imediat după, fără ca fotbaliștii să aibă timp de respiro.

ADVERTISEMENT