Fotbal international

Vestea momentului în La Liga! Real Madrid a făcut primul transfer pe 2019

06.01.2019 | 23:27
Vestea momentului in La Liga Real Madrid a facut primul transfer pe 2019

UPDATE 6 ianuarie ora 23:30 / După înfrângerea cu Real Sociedad, șefii lui Real Madrid le-au oferit fanilor și o veste bună. Au anunțat transferul oficial al puștiului Brahim Diaz, luat cu 17 milioane de euro de la Manchester City. Acesta va fi prezentat pe Santiago Bernabeu luni, de la ora 14:30. 

Totodată, City va primi și un procent de 15% dintr-un eventual transfer. Brahim Diaz a semnat cu Real Madrid un contract valabil pe șase ani.


Real Madrid a ajuns la un acord cu Manchester City pentru transferul lui Brahim Diaz, care la vârsta de 19 ani este unul dintre cei mai promițători tineri spanioli. Suma plătită pentru mutarea lui Diaz pe Bernabeu este de 15 milioane de euro, la care se adaugă și bonusuri,

Brahim Diaz își va îndeplini două dintre obiectivele pe care și le-a propus: se va întoarce în Spania cu familia la cinci ani după ce a plecat de la Malaga și va semna cu Real Madrid, înțelegerea urmând să fie valabilă pentru șase sezoane. Contractul de transfer este aproape finalizat, dar este doar o chestiune de timp până când vor fi stabilite și ultimele detalii legate de viitoarele bonusuri. Cert este că tânărul mijlocaș ofensiv va fi jucătorul Realului și va primi un salariu de 3,5 milioane de euro pe an.

Real Madrid l-a transferat pe Brahim Diaz de la Manchester City

Intenția clubului din capitala Spaniei este să prezinte transferul lui Brahim Diaz fanilor și jurnaliștilor în cursul săptămânii viitoare. Este pentru prima dată din 2014 încoace când Real Madrid aduce pe Santiago Bernabeu un jucător în perioada de transferuri din iarnă, ultimul fotbalist care a ajuns în lotul galacticilor în luna ianuarie fiind Lucas Silva, în sezonul 2014 – 2015. A fost totuși o oportunitate pe care madrilenii nu o puteau rata, având în vedere dorința jucătorului de a reveni în Spania.

Oficialii lui Manchester City nu au ezitat să accepte oferta venită din partea Realului. Contractul lui Brahim Diaz cu gruparea engleză expiră la sfârșitul sezonului, iar jucătorul și-a exprimat clar intenția de a nu-și prelungi înțelegerea. Pep Guardiola s-a gândit că 15 milioane de euro în conturile clubului sunt mai bune în luna ianuarie decât nimic la finalul stagiunii și l-a lăsat să negocieze cu Los Blancos. Singurii nemulțumiți de plecarea lui Diaz sunt fanii lui City, care îl considerau pe spaniol un jucător de perspectivă și ar fi vrut să rămână în Manchester și în viitoarele sezoane.