Fotbal international

Real Madrid va avea o arenă din altă lume. Video cu noua casă a „galacticilor”

14.04.2020 | 20:34
Real Madrid va avea o arena din alta lume Video cu noua casa a galacticilor
ADVERTISEMENT

Real Madrid va avea o arenă din altă lume. Aşa se laudă galacticii pe Twitter, postând şi un videoclip pentru fani cu felul în care va arăta noul Santiago Bernabeu remodernizat.

Noul stadion ar trebui să fie gata în 2022

Teoretic, noul stadion ar trebui să fie deja dat în folosinţă în anul 2022, dar acestea erau estimările făcute înaintea declanşării pandemiei de coronavirus, astfel că nu ar surprinde o întârziere de chiar un an.

ADVERTISEMENT

Marea noutate este acoperişul retractabil planificat în a se închide şi a se deschide în interval de numai 12 minute, un timp record pentru o asemenea operaţiune, ţinând cont de suprafaţa considerabilă a acoperişului.

Împrumut de 575 milioane euro

Pentru a putea demara acest proiect clubul din capitala Spaniei a fost nevoit să facă un împrumut în valoare de 575 milioane de euro, bani pe care urmează să îi returneze, conform contractului, începând din anul 2023.

ADVERTISEMENT

Această nouă arenă va rivaliza ca mărime cu modernul stadion din Sankt Petersburg, pe care joacă echipa locală Zenit şi care a fost ridicat pentru turneul final al CM desfăşurat în vara anului 2018 în Rusia.

Va avea 84.400 locuri

Înălţimea stadionului va fi de 60 de metri. Vor fi demolate cu acest prilej două turnuri ale vechiului Bernabeu precum şi unei clădiri comerciale.

ADVERTISEMENT

Capacitatea stadionului pe care Real Madrid îşi dispută partidele considerate pe teren propriu va fi suplimentată cu 3.000 de locuri, dar vor fi eliminate zonele de parcare a autobuzelor. Acum, Santiago Bernabeu are o capacitate de 81.400 locuri. Cel nou va avea 84.400 locuri.

360 de ecrane pentru fani pe stadion

Pentru ca fanii să aibă o vizibilitate cât mai bună pe stadion vor fi amplasate nu mai puţin de 360 de ecrane, un număr record pentru arenele din Europa.

ADVERTISEMENT

Real Madrideste clubul care a fost atacat destul de serios de către adversari pentru faptul că ar primi sprijin politic în vederea realizării noului stadion, dar Florentino Perez a dezminţit orice amestec în obţinerea împrumutului prin surse politice.

ADVERTISEMENT