Fotbal international

Real Madrid, venituri faraonice! Cât au încasat “galacticii” sezonul trecut

Real Madrid îşi respectă renumele de cel mai bogat club din lume. Clubul a înregistrat venituri record de 674 de milioane de euro, conform unui raport contabil care va fi prezentat pe data de 1...
15.09.2017 | 15:59
Real Madrid venituri faraonice Cat au incasat galacticii sezonul trecut
ADVERTISEMENT

Real Madrid îşi respectă renumele de cel mai bogat club din lume. Clubul a înregistrat venituri record de 674 de milioane de euro, conform unui raport contabil care va fi prezentat pe data de 1 octombrie la Adunarea Generală Ordinară a membrilor (socios). Profitul brut al clubului poate ajunge la 48,6 milioane de euro. 

Pentru sezonul 2017 – 2018, veniturile estimate se cifrează la 690,3 milioane euro, cu o creştere de 2,33% faţă de exerciţiul precedent. Real Madrid a câştigat sezonul trecut Liga Campionilor şi Supercupa Europei, care au contribuit la creşterea veniturilor datorită premiilor oferite de UEFA. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Real Madrid, exemplu de eficienţă financiară 

”Consiliul de Administraţie al clubului Real Madrid s-a întâlnit în după-amiaza zilei de 13 septembrie şi a convenit să numească o Adunare Generală Ordinară pentru 1 octombrie 2017, unde, printre altele, să prezinte rapoartele financiare pentru 2016 – 2017, care urmează să fie depuse pentru aprobare. Sezonul 2016-2017 a fost remarcant pentru prima echipă de fotbal a clubului nostru care a înregistrat unele dintre cele mai mari realizări sportive din istorie: Liga Campionilor 2016/17, LaLiga 2016/17, Cupa Mondială a Cluburilor 2016, Supercupa Europei 2016.

Într-un plan financiar, titlurile s-au reflectat în creşterea veniturilor, dar şi în creşterea cheltuielilor; în special în ceea ce priveşte primele acordate personalului sportiv, ceea ce a dus la reducerea lichidităţii.

ADVERTISEMENT

Veniturile pentru anul financiar 2016/17, fără a lua în calcul câştigurile de capital dobândite din transferurile de jucători, au crescut la o valoare de 674,6 milioane de euro, în creştere cu 8,8% faţă de ultimul exerciţiu financiar.

Profitul înainte de amortizare (EBITDA) se situează la suma de 137,8 milioane de euro, faţă de 162,9 milioane de euro anul trecut. Dacă nu ar fi fost pentru câştigurile de titlu şi cheltuielile ulterioare, EBITDA pentru 2016/17 ar fi fost de 180 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Profitul înainte de impozitare a fost înregistrat la suma de 26,3 milioane de euro, luând în considerare efectul câştigării titlului. După deducerea impozitului, profitul net se situează la 21,4 milioane de euro, ceea ce înseamnă că în conturile clubului, capitalul net a crescut la 463,5 milioane de euro, cu 21,2 milioane de euro mai mare decât anul trecut.

Balanţa de numerar a clubului este în prezent de 178 de milioane de euro, cea mai mare cifră din istoria clubului. Scăderea din ultimul an vine ca urmare a plăţilor de bonus.

ADVERTISEMENT

Clubul continuă fără a se împrumuta, iar valoarea datoriei nete este în prezent negativă, stabilită la -10,3 milioane de euro, cifră similară şi anul trecut. În realitate, aceasta nu reprezintă o datorie, ci o poziţie de lichiditate netă. Acest lucru a dus la obţinerea datoriei peste EBITDA şi a ponderii nete a capitalului propriu, care indică o poziţie de solvabilitate absolută.

Previziunea pentru sezonul 2017-2018 indică venituri de 690,3 milioane de euro, înainte de eliminarea activelor, şi un profit înainte de impozitare de aproximativ 48,6 milioane de euro”, se arată în comunicatul emis de Real Madrid.

ADVERTISEMENT