Sport

Real Madrid vrea să profite de criza prin care trece Inter. Ancelotti a pus ochii pe o vedetă a italienilor

Inter are probleme financiare, iar rezultatele sunt departe de așteptări, astfel că milanezii vor trebui să se despartă de ceva jucători în vară. Între ei, Dumfries, dorit de Real.
10.04.2023 | 09:56
Real Madrid vrea sa profite de criza prin care trece Inter Ancelotti a pus ochii pe o vedeta a italienilor
Cu probleme financiare, Inter pare nevoită să-l lase pe Denzel Dumfries să plece la Real Madrid. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Inter Milano are o situație extrem de complicată. Jocul scârțâie, rezultatele sunt departe de așteptări, iar echipa are și probleme financiare. Astfel că, probabil, pentru a echilibra balanța, va trebui să se despartă de câțiva jucători în vară. Iar marile cluburi europene stau la pândă.

Real Madrid a pus ochii pe Dumfries, iar Inter Milano pare obligată să-l vândă

În urmă cu doi ani, Inter câștiga titlul cu numărul 19 la 11 ani distanță de ultima performanță de acest gen. Anul trecut însă, deși a fost mare favorită, s-a văzut învinsă de rivala din oraș. Iar acum lucrurile stau chiar mai rău.

ADVERTISEMENT

Trupa lui Simone Inzaghi este încă în cursa pentru Champions League. Și chiar pe o parte de tablou care-i permite să viseze la finală. Dar jocul lasă serios de dorit, astfel că sarcina milanezilor nu este deloc facilă.

Și mai gravă este situația din campionat. Acolo unde nu a mai reușit să câștige de patru meciuri. Au fost trei înfrângeri la rând, urmate de remiza de vineri, cu Salernitana (1-1).

ADVERTISEMENT

Un rezultat în urma căruia Inter este pe locul 5, care nu-i mai garantează prezența în ediția viitoare a Ligii Campionilor. Desigur, lupta nu este încheiată, iar AS Roma și AC Milan nu sunt departe. Însă, dacă nu se depășește criza actuală, există riscul de a rata acest obiectiv. Lucru care este echivalent cu o catastrofă financiară.

Căci situația echipei nu este roză. Astfel că veniturile din Champions League, cifrate la 15% din total, sunt esențiale. Și, potrivit Calcio e Finanza, dacă va juca în Europa League deficitul înregistrat anul viitor ar depăși 50 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Este și unul dintre motivele pentru care chinezul Zhang, patronul clubului, este decis să ceară conducerii tehnice să renunțe la câțiva jucători importanți pentru a echilibra balanța.

Între aceștia se numără și Denzel Dumfries, al cărui contract expiră în 2025. Mai ales că în numai câteva luni cota sa de piață a scăzut de la 50 de milioane de euro la numai 28 potrivit Transfermarkt sau 25 în opinia Calcio Mercato.

ADVERTISEMENT

Publicația din urmă scrie că Real Madrid a intrat deja pe fir, în condițiile în care Ancelotti caută un înlocuitor pentru Dani Carvajal. Și afirmă că șansele ca mutarea să se producă sunt extrem de mari. Chiar și dacă actualul fundaș dreapta va mai rămâne un sezon pe Bernabeu.

ADVERTISEMENT