Fotbal international

Real Madrid vrea să transfere un fundaș dreapta român! ”A atras toate privirile”

07.01.2019 | 17:12
Real Madrid vrea sa transfere un fundas dreapta roman A atras toate privirile

Oficialii clubului Real Madrid vor să transfere un fundaș dreapta român pe care să-l folosească în primă fază la formația de juniori. Cotidianul spaniol Marca a anunțat că ”galacticii” au pus ochii pe Andrei Florin Rațiu, în vârstă de 20 de ani, care evoluează la echipa de tineret a grupării Villarreal.

”Real Madrid se uită foarte atent la tânărul Andrei Florin Rațiu, care are doar 20 de ani. Jucătorul a venit în Spania la vârsta de 6 ani, a început să joace la Andorra de Teruel, un club umil și istoric din Aragon. A jucat două sezoane, iar apoi a mers la Villarreal, unde a jucat la toate categoriile de vârstă”, au scris jurnaliștii iberici.

Andrei Florin Rațiu se bucură alături de colegii săi după un gol marcat la echipa de juniori a clubului Villarreal
Andrei Florin Rațiu se bucură alături de colegii săi după un gol marcat la echipa de juniori a clubului Villarreal

Real Madrid vrea să transfere un fundaș dreapta român: ”Va fi punct fix în naționala de tineret a României”

”Rațiu a fost internațional U18 al României și a fost în mai multe rânduri aproape de a juca pentru naționala U21 în preliminariile Campionatului European. Mai întâi Villarreal s-a opus convocării pentru că nu era dată oficială, iar apoi fotbalistul s-a accidentat”, au mai notat spaniolii.

”Cu toate acestea, Rațiu ar putea fi un punct fix în naționala de tineret a României, care a reușit după mulți ani să se califice la turneul final al Campionatului European. În acest sezon a jucat 14 meciuri în echipa a doua a lui Villarreal în Segunda B, iar prestațiile sale au atras privirile celor de la Real Madrid care ar vrea să-l transfere pentru formația Castilla”, se mai scrie în materialul în care se vorbește despre un posibil transfer al fundașului dreapta român la Real Madrid.

În urmă cu două luni și jumătate, selecționerul naționalei de tineret a României, Mirel Rădoi, anunța că a vrut să-l convoace pe Andrei Florin Rațiu pentru ultimele meciuri din preliminariile Euro 2019, dar fotbalistul s-a accidentat. Dacă va ajunge la Real Madrid Castilla, Rațiu va concura pentru postul de fundaș dreapta cu un alt român, Mircea Alexandru Țîrlea, care a jucat și în UEFA Youth League.