Real, o sută de zile de dezamăgiri cu Ancelotti

Joi 3 octombrie se împlinesc o sută de zile de cînd italianul Carlo Ancelotti a devenit succesorul lui Jose Mourinho la Real Madrid. La prima declaraţie făcută după numire el a promis că Real...
30.09.2013 | 18:44
Real o suta de zile de dezamagiri cu Ancelotti

Joi 3 octombrie se împlinesc o sută de zile de cînd italianul Carlo Ancelotti a devenit succesorul lui Jose Mourinho la Real Madrid. La prima declaraţie făcută după numire el a promis că Real va practica un fotbal spectacol şi că începe o nouă etapă pentru jucători, una care va fi foarte bună pentru club şi pentru suporteri.

A făcut un singur meci bun, la Istanbul, contra Galatei

Joi se împlinesc o sută de zile, dar de la vorbe la fapte Ancelotti a rămas dator. O singură partidă a plăcut tuturor, acel 6-1 de la Istanbul, în casa Galatei, în Liga Campionilor. Şi, poate, meciul de 4-1 acasă cu Getafe să fie bifat la rubrica OK. În rest, evoluţiile ”albilor” au creat nervozitate şi amărăciune, chiar dacă la galeria de vedete s-a adăugat galezul Gareth Bale, cel mai scump transfer din istoria fotbalului, la peste o sută de milioane de euro cît a costat. Deja suporterii îl fluieră, îl contestă pe tehnicianul italian şi strigă numele fostului antrenor, ceea ce pare incredibil, pentru că Mourinho nu a plecat cu flori şi zîmbete de pe Bernabeu.

Cotidianul Marca, apropiat clubului fanion al Madridului, a scos la lumină 16 probleme serioase în jocul şi în vestiarul echipei sub comanda lui Mourinho.

1. Jocul echipei lasă multe semne de întrebare, pentru că lipseşte o idee tactică, nici conducerea jocului prin posesie prelungită, nici tactica lovirii pe contraatac.

2.Echipa nu are agresivitate defensivă, primind gol în şase din cele şapte partide jucate acasă. Nu există claritate ofensivă.

3.Conflictul pentru poartă Iker Casillas – Diego Lopez. În loc să stingă incendiul creat de Jose Mourinho prin lăsarea pe bancă a titularului de la naţionala Spaniei italianul l-a aţîţat menţinînd decizia.

4.A forţat plecarea lui Mesut Ozil, fapt ce a provocat multă nervozitate în vestiar. Pînă să plece l-a schimbat în ambele meciuri în care a jucat şi cu Bilbao l-a ţinut pe bancă.

5. Nu ştie să genstioneze tensiunile dintre jucători şi vestiarul nu îl susţine.

6.A făcut multe schimbări ciudate pe parcursul meciurilor, stîrnind şi ilaritatea jucătorilor, nu numai a fanilor.

7. Nu are stabilitate nici în deciziile privind intrarea sau nu în cantonamente a echipei înaintea meciurilor, avînd partide în care i-a lăsat liberi pînă la ora meciului, dar cu Atletico i-a concentrat cu 24 de ore mai înainte.

8.Echipa dă senzaţia că nu e bine pregătită fizic. Nu are tonus fizic corespunzător, rotaţiile de jucători s-au făcut la întîmplare, fără logică

9. Fabio Coentrao a devenit titular deşi a cerut să fie lăsat să plece pînă în ultima zi de transfer şi decizia lui Ancelotti nu a fost bine primită de vestiar.

10.Nu ştie ce să facă, să mizeze sau nu mai mult pe cei doi tineri din atac, Jese şi Morata

11.Deşi a marcat nouă goluri nici Cristiano Ronaldo nu se simte în largul său pe teren, împiedicat de poziţia destinată de Ancelotti, de a trage mai mult spre banda stîngă.

12.Scoate din echipă jucători care par a f intrat definitiv în ritm, gen Modrici sau Illaramendi, doar germanul Khedira fiind un punct fix.

13. S-au pierdut deja trei puncte acasă în derbyul cu Atletico şi un egal la Villarreal, iar la Elche cele trei puncte au fost salvate de arbitru, care a dictat un penalty imaginar în minutul 96. Peste trei săptămîni urmează marele şoc de pe Camp Nou cu Barcelona.

14.Benzema este o mare problemă, faptul că francezul e preferatul lui Ancelotti şi nu înscrie e o mare problemă, după ce Higuain a fost lăsat cu uşurinţă să plece.

15.Echipa nu are forţa de a pune presiune pe adversar din momentul începerii jocului.

16.Este foarte multă nervozitate între jucători, între fani şi jucători şi antrenor, se lucrează într-un climat de stress foarte ridicat.