Fotbal international

Real Sociedad, coregrafie specială pentru Alexander Isak după ce fotbalistul ar fi fost ținta unui atac rasist în România – Suedia

30.11.2019 | 18:19
Real Sociedad coregrafie speciala pentru Alexander Isak dupa ce fotbalistul ar fi fost tinta unui atac rasist in Romania  Suedia
ADVERTISEMENT

Suporterii echipei Real Sociedad vor avea o coregrafie specială pentru Alexander Isak la meciul cu Eibar, din etapa a 15-a din La Liga. Atacantul ar fi fost ținta unui atac rasist la partida România – Suedia, din preliminariile Campionatului European din 2020.


UPDATE, 30 noiembrie, ora 18:20 / Fanii formației Real Sociedad au afișat un banner de 20×30 de metri pe care era scris ”Stop Racism” la meciul cu Eibar, după ce Alexander Isak ar fi fost ținta unui atac rasist la partida România – Suedia. Atacantul este rezervă în partida de pe Anoeta.

ADVERTISEMENT

Real Sociedad, coregrafie specială pentru Alexander Isak

Conform cotidianului spaniol As, fanii formației Real Sociedad pregătesc o coregrafie de susține a atacantului Alexander Isak. La întâlnirea de pe Arena Națională, fotbalistul suedez a susținut că a fost victima rasismului suporterilor români. Arbitrul Daniele Orsato a oprit jocul și a cerut ca manifestările să înceteze.

”Cu repulsie faţă de ceea ce s-a întâmplat acum două săptămâni, la meciul România – Suedia, şi având convingerea că puteam crea o societate mai sănătoasă, respectuoasă şi cu valori demne de timpurile actuale, sâmbătă, la partida cu Eibar, vom avea o coregrafie împotriva atacurilor rasiste”, se arată în comunicatul fanilor basci.

ADVERTISEMENT

Selecționerul Suediei a negat incidentul rasist

Presa internațională a scris la acel moment despre incidentul de pe Arena Națională, dar selecționerul Suediei, Janne Andersson, a declarat că lui nu i s-a părut că ar fi fost vorba de rasism. Jurnaliștii suedezi au notat că oficialii de la Stockholm încearcă să lase România fără găzduirea celor patru meciuri de la EURO 2020.