Fotbal intern

Realitatea fotbalului românesc. Motivul demiterii lui Edi Iordănescu de la CFR Cluj: „A refuzat să facă schimbarea cerută de patron”

23.03.2020 | 10:53
Realitatea fotbalului romanesc Motivul demiterii lui Edi Iordanescu de la CFR Cluj A refuzat sa faca schimbarea ceruta de patron
ADVERTISEMENT

Damjan Djokovic, mijlocașul central de la CFR Cluj, a dezvăluit că Edi Iordănescu a fost dat afară de la CFR Cluj pentru că a refuzat să facă schimbarea cerută de patronul clubului, în meciul cu Malmo, turul „dublei” din preliminariile Champions League.

Edi Iordănescu, trei meciuri pe banca CFR-ului

Edi Iordănescu a fost numit antrenor principal la CFR Cluj în vara lui 2018, după ce Dan Petrescu a ales să plece în China, însă a rezistat doar trei partide.

ADVERTISEMENT

După ce a câștigat Supercupa României, după 1-0 cu Universitatea Craiova, și a remizat în runda inaugurală a campionatului, cu Botoșani, ultimul meci pregătit de Edi Iordănescu pe banca clujenilor a fost în turul doi preliminar al Champions League, prima manșă a „dublei” cu Malmo.

Damjan Djokovic, fotbalist legitimat din septembrie 2017 la CFR Cluj, dezvăluie, la aproape doi an de la acel moment, că Edi Iordănescu a fost dat afară pentru că nu a respectat cerințele patronului clubului, în timpul meciului cu Malmo.

ADVERTISEMENT

În prima repriză, am primit gol. Patronul l-a sunat pe team manager: ‘Portarul trebuie schimbat’.

Antrenorul a refuzat. ‘Bine. Atunci vei fi dat afară după a doua repriză’. Antrenorului nu i-a venit să creadă, dar am pierdut şi a fost nevoit să plece”, a declarat Damjan Djokovic pentru publicația olandeză AD.

ADVERTISEMENT

După meciul cu Malmo, Edi Iordănescu a fost demis de la CFR Cluj, portughezul Antonio Conceicao fiind numit antrenor principal.

  • 3 meciuri a antrenat Edi Iordănescu la CFR

Gedrius Arlauskis, portarul cerut afară

La meciul CFR – Malmo, disputat pe 24 iulie 2018, în turul „dublei” din preliminariile Ligii Campionilor, Gedrius Arlauskis a fost portarul titular al clujenilor.

ADVERTISEMENT

Arlauskis a primit un gol care putea fi evitat chiar înaintea pauzei, marcat de Carlos Strandberg, care a stabilit și scorul final.

Pe banca de rezerve, Edi Iordănescu îl avea la dispoziție, pentru postul de portar, pe Andrei Vâtcă.

ADVERTISEMENT