Realizările românilor care au jucat în grupele Ligii Campionilor! Răzvan Marin şi Ciprian Tătăruşanu, zero pe linie + Nicuşor Stanciu, printre perlele de la Slavia Praga

SPECIAL FANATIK
Razvan Nicolae   
în Champions League
15/12/2019, 14:24
Realizările românilor care au jucat în grupele Ligii Campionilor! Răzvan Marin şi Ciprian Tătăruşanu, zero pe linie + Nicuşor Stanciu, printre perlele de la Slavia Praga SPECIAL FANATIK
Realizările românilor care au jucat în grupele Ligii Campionilor (sursă foto: hepta.ro)

Grupele Ligii Campionilor s-au terminat, iar cinci fotbalişti români au fost angrenaţi în această fază a competiţiei. Dacă Răzvan Marin şi Ciprian Tătăruşani au fost simpli spectatori, Florin Andone, Nicuşor Stanciu şi Ianis Hagi au prins minute la echipele lor. FANATIK îţi prezintă o analiză a românilor care au evoluat în UEFA Champions League în această toamnă.

Românii, între lumini şi umbre în grupele Ligii Campionilor

Din nou, România nu a avut o reprezentantă în grupele Ligii Campionilor, chiar dacă CFR Cluj a ajuns până în play-off-ul competiţiei, unde a fost eliminată de Slavia Praga. Cu toate acestea, cinci reprezentanţi ai fotbalului din ţara noastră au evoluat în UEFA Champions League.

Răzvan Marin (Ajax) şi Ciprian Tătăruşanu (Lyon) nu au jucat niciun minut în grupele Ligii Campionilor, fiind mai mereu pe banca de rezerve. La polul opus s-a aflat Nicuşor Stanciu, folosit în toate cele şase meciuri jucate de Slavia Praga. Ianis Hagi a bifat cinci partide cu Genk, în timp ce Florin Andone a evoluat în doar trei meciuri, suferind o accidentare gravă în această toamnă.

Analiza fotbaliştilor români în grupele Ligii Campionilor

Nicuşor Stanciu a avut prestaţii apreciate în cele şase meciuri jucate în grupele Ligii Campionilor. Mijlocaşul ofensiv de 26 de ani a bifat 460 de minute, dar nu a reuşit să se lipească de gol, cu toate că a avut şanse importante. Internaţionalul român a început toate partidele din postura de titular, fiind integralist în primul şi ultimul meci din grupă.

  • 6,4 este media notelor primite de Nicuşor Stanciu pe aplicaţia FotMob în UEFA Champions League

Ianis Hagi a prins cinci meciuri în tricoul lui Genk în grupele UEFA Champions League, însă a fost folosit puţin. Internaţionalul român a bifat 140 de minute, fiind titular într-un singur meci, egalul din Belgia cu Napoli, scor 0-0, când a ieşit de pe teren în minutul 90. În rest, fotbalistul de 21 de ani a venit mereu de pe bancă, însă fără prea mare succes.

  • 6,1 este media notelor primite de Ianis Hagi pe aplicaţia FotMob în UEFA Champions League

Florin Andone a jucat trei meciuri cu Galatasaray, însă a ratat ultimele două dueluri din faza grupelor din cauza unei accidentări. În plus, românul a fost lăsat pe banca de rezerve la prima partidă, egalul cu Club Brugge. Cu 161 de minute, atacantul de 26 de ani a fost integralist doar în Galatasaray – Real Madrid 0-1, dar nu s-a lipit de gol.

  • 5,7 este media notelor primite de Florin Andone pe aplicaţia FotMob în UEFA Champions League

Răzvan Marin nu a simţit gustul meciurilor din grupele Ligii Campionilor. Erik ten Hag nu s-a bazat deloc pe fotbalistul adus în această vară şi l-a ţinut pe banca de rezerve în toate cele şase partide ale lui Ajax. “nivelul lui Ajax este prea ridicat pentru Răzvan Marin. O achiziție scumpă care s-a dovedit un jucător mediocru”, a spus Wim Kieft, fost internaţional olandez.

  • 13 meciuri a jucat Răzvan Marin în toate competiţiile pentru Ajax în actualul sezon

Ciprian Tătăruşanu a ajuns în vară la Lyon, dar nu a reuşit să debuteze în tricoul noii echipe. Francezii se bazează pe Anthony Lopes, chiar dacă aceasta a gafat decisiv în două dintre meciurile lui OL în grupele Ligii Campionilor. Astfel, titularul dintre buturile echipei naţionale a României s-a mulţumit cu locul de pe banca de rezerve.

Închide ×