EXCLUSIV. Arena Naţională rămîne ÎNCHISĂ! Adio meci cu Real Madrid

Arena Naţională e închisă din noiembrie 2015 din cauza faptului că acoperişul stadionului e făcut dintr-un material neomologat în România şi nu are aviz ISU. Deşi pînă acum situaţia trebuia rezolvată, cel mai mare stadion al ţării e închis de 3 luni şi multe evenimente care urmau să se dispute acolo, au fost anulate.

În luna martie, România trebuia să joace împotriva Spaniei pe Arena Naţională, însă situaţia arenei e departe de a se clarifica şi confruntarea ar putea fi mutată la Cluj. Omul care a adus Barcelona la Bucureşti, Adrian Thiess, candidat la primăria capitalei, s-a implicat personal în rezolvarea acestei situaţii şi dezvăluit ultimele informaţii privind problema de la stadion:

VINERI, apariţie-eveniment, DE LUX, marca FANATIK! CALENDARUL SPORTIV 2016! 24 de pagini GRATUIT!

"Am făcut o solicitare către firma germană şi cei de acolo mi-au răspuns. Firma care a pus acoperişul mi-a transmis că aşteaptă un punct de vedere oficial din partea primăriei capitalei. Aici, una dintre părţi minte pentru că materialul din care e compus acoperişul este omologat în Germania şi nu e în România. Aşa ceva nu există. Dacă e omologat în Germania, e şi în România, pentru că acel material e acceptat în toată Uniunea Europeană.

Avem o problemă dacă materialul e folosit la stadioane din Dubai şi nu întruneşte standardele comunitare. Situaţia e departe de a fi soluţionată, vă spun. Primăria tărăgănează, iar firma germană aşteaptă un răspuns. Nu ştiu cine e vinovat, însă dacă acoperişul va fi eliminat e o mare problemă, pentru că cineva a irosit 200 de milioane de lei din banii oamenilor", a declarat Thiess pentru FANATIK.RO.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Adio, Real Madrid în 2015: "Sper să nu transforme Arena Naţională într-un muzeu"

Situaţia incredibilă în care a ajuns cel mai mare stadion din ţară are multe repercusiuni şi, inevitabil, toate se revarsă asupra oamenilor. Amicalul cu Spania e la un pas să fie mutat la Cluj, iar turneul amical de lux în care erau aşteptate la Bucureşti în vara acestui an echipe ca Real Madrid şi Liverpool e la un pas să fie amînat.

Adrian Thiess, omul care s-a ocupat cu acest eveniment a declarat: "Ne facem de rîs. Nu poate fi vorba de nici o negociere dacă noi nu ştim cînd se va deschide stadionul. Oamenii nu îşi dau seama că un asemenea eveniment nu se poate organiza în 2 săptămîni. Aşa că, avînd în vedere situaţia actuală, turneul amical de lux în care negociam şi cu Real Madrid, va fi amînat cel mai probabil pînă la anul.

Aceasta e soluţia. Bănuiesc că pînă la anul se vor rezolva problemele şi nu vor transforma Arena Naţională într-un muzeu. Dar, avînd în vedere situaţia actuală, e aproape imposibil să mai organizăm în acest an", a declarat Thiess pentru FANATIK.RO.

 

 

viewscnt
OraPostulSportEveniment
22:00
Cupa Ligii Franţei Monaco - Caen
1 EUR4.6332 lei+0,0017
1 USD3.9274 lei-0,0175
1 XAU157.9528 lei-0,0969