News

Realme Flash, primul telefon Android cu încărcare magnetică. Ce surpriză mai oferă dispozitivul inedit

Realme Flash aduce încărcarea magnetică pe telefoanele cu Android și oferă și o viteză impresionantă de încărcare pentru debutul funcției.
27.07.2021 | 18:18
Realme Flash primul telefon Android cu incarcare magnetica Ce surpriza mai ofera dispozitivul inedit
ADVERTISEMENT

Telefoanele cu Android oferă de ani buni posibilitatea de încărcare wireless, însă niciunul nu a propus și varianta de încărcare magnetică pentru dispozitiv.

Tehnologia de încărcare magnetică este una relativ nouă pentru smartphone-uri, iar Apple a adus-o pe piață pentru prima dată odată cu seria iPhone 12. 

ADVERTISEMENT

În urmă cu ceva zile au apărut primele randări ale unor încărcătoare MagDart, create de Realme. Aceasta ar urma să aibă o funcție similară cu încărcătoarele MagSafe, ale Apple, atașându-se cu ajutorul unui magnet de telefon, pentru a-l încărca.

Noi imagini arată acum și primul telefon cu Android care va oferi posibilitatea de încărcare magnetică.

ADVERTISEMENT

Telefonul a fost confirmat chiar de către Realme și va purta numele Flash. Din detaliile apărute până acum pe internet, telefonul va fi unul de top, acest model flagship având la bază un procesor Snapdragon 888.

Într-o imagine ce prezintă secțiunea ”despre” a telefonului, vedem că Realme Flash ar urma să aibă nu mai puțin de 12 GB de memorie RAM, și 256 GB de stocare. Noul smartphone este livrat cu Android 11.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește designul, telefonul are un ecran curbat pe margini și o cameră foto de selfie-uri așezată în partea stânga, într-o perforație a ecranului.

Realme Flash, primul telefon Android cu încărcare magnetică. Ce surpriză mai oferă dispozitivul inedit. Sursa foto: gsmarena.com.
Realme Flash, primul telefon Android cu încărcare magnetică. Ce surpriză mai oferă dispozitivul inedit. Sursa foto: gsmarena.com.

Realme propune cea mai rapidă încărcare magentică de pe piață

Pe spate, Realme Flash are un aranjament de trei camere foto, însă nu există informații și despre specificațiile acestora.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește încărcătorul MagDart, poate fi observat un accesoriu pătrat, destul de gros, atașat pe spatele telefonului.

Conform informațiilor de la GSMArena, o surpriză importantă este că acest încărcător va oferi viteze de încărcare de peste 15W, astfel că soluția de la Realme va deveni cea mai rapidă tehnologie de încărcare rapidă din lume, arată androidauthority.com. În paralel, MagSafe de la Apple poate oferi o viteză maximă de 15W. Viteza este similară cu ceea ce unii producători pot oferi la capitolul de încărcare rapidă pe cablu.

Având în vedere că Realme propune o soluție similară cu cea de pe iPhone, e foarte probabil ca Flash să aibă magneți ce înconjoară bobina de încărcare din telefon. Astfel, aceasta poate fi aliniată rapid și ușor cu un încărcător compatibil.

De asemenea, asta oferă posibilitatea Realme de a introduce noi accesorii magentice pentru telefon, așa cum a făcut-o și Apple.

Aparent, producătorul lucrează și la un alt încărcător, pe format rotund, însă acesta va fi mai mic și e posibil să aibă și o viteză de încărcare mai mică.

ADVERTISEMENT