Life

Rebeca Onoriu, mesaj dur pentru cei care “fură” piesele regretatei Gabi Luncă “Sunt scrise la lumina lumânării!”

Rebeca Onoriu este deranjată de atitudinea unor artiști care au ajuns să interpreteze cântecele regretatei sale mame, Gabi Luncă, fără a cere acordul familiei.
11.04.2022 | 18:18
Rebeca Onoriu mesaj dur pentru cei care fura piesele regretatei Gabi Lunca Sunt scrise la lumina lumanarii
Rebeca Onoriu, apel pentru interpreții care fredonează melodiile lui Gabi Luncă. Ce le-a transmis. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Fiica cea mică a regretatei soliste de muzică de petrecere are un mesaj dur pentru cei care ”fură” melodiile artistei decedate pe 2 aprilie 2021, din cauza infecției cu noul tip de coronavirus. Tânăra este dispusă să ia măsuri.

Rebeca Onoriu, apel pentru interpreții care fredonează melodiile lui Gabi Luncă. Ce le-a transmis

Rebeca Onoriu a auzit că mai mulți artiști au ajuns să interpreteze piesele regretatei mamei sale, fiind extrem de deranjată de acest aspect. Fiica lui Gabi Luncă ține enorm la munca depusă de artistă, care a scris versurile la lumina lumânării.

ADVERTISEMENT

„Întâmplător, am auzit o înregistrare pentru o emisiune de Paște unde o artistă interpreta una din piesele mamei. Pariez că nu a menționat că piesa este a lui Gabi Luncă (muzică și text) și m-a deranjat grozav. Ca scuză a zis că nu avea la cine să ceară. Urât!

Ce sa vezi, Gabi Luncă are moștenitori. Și suntem de găsit. Contează mult! Nu o să stau să fac pe polițistul urmărind cine cântă și să par apoi răutacioasă sau să devin procesomană.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea îi rog pe toți să înțeleagă dorința mea și să mi-o respecte. Sunt piese pe care le descopăr acum. Eu nu eram născută pe atunci. Îi spuneam mamei că mă deranjează ca cineva să le cânte și să le înregistreze ca și cum ar fi fost ale lor.

Că doar noi știm cum mama își compunea textele. Le gândea frumos și le scria pe foaie. Doar noi știm cum își înregistra linia melodică. Pe reportofon sau îi fredona tatei. Sunt piese ce au fost scrise la lumina lumânării.

ADVERTISEMENT

Nu e ca și acum când intri în studio și gata piesa. Și atunci mă doare. Nu vreau să par răutăcioasă, dar chiar mă deranjează să îi cânte cineva piesele. Știu că piesele mamei sunt nemuritoare, așa că vreau să mi le păstrez în forma originală.

Nu mă avantajează să le cânte cineva pentru că eu când caut Gabi Luncă pe Internet vreau să îmi apară înregistrările cu dânsa. Nu a altor interpreți cu care de altfel nu avem nicio legătură. Eu așa îmi alin dorul de ai mei. Și prin clipuri!”, a declarat Rebeca Onoriu pentru click.ro.

ADVERTISEMENT

Rebeca Onoriu, atentă la moștenirea de la mama sa

Fiica cea mică a regretatei cântărețe de muzică de petrecere, Gabi Luncă, este cea care deține drepturile de autor de la toate piesele interpretate de mama sa. Frații mai mari i-au cedat moștenirea, averea pe care și-a dorit-o dintotdeauna.

Rebeca Onoriu a vrut de când era foarte mică ca toate melodiile mamei sale să îi fie dedicate. Tânăra vrea să protejeze munca depusă de părinții săi, astfel încât piesele să rămână sub forma în care au fost înregistrate.

ADVERTISEMENT
Tags: