Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Rebelul din naționala Olandei! Cum a scandalizat vedeta Portocalei Mecanice o lume întreagă printr-un gest considerat condamnabil

Memphis Depay este socotit unul dintre cei mai rebeli fotbaliști din lume, fiind protagonistul unor gesturi care i-au atras oprobiul public
02.07.2024 | 11:30
Rebelul din nationala Olandei Cum a scandalizat vedeta Portocalei Mecanice o lume intreaga printrun gest considerat condamnabil
Depay s-a fotografiat cu un ligru, animal socotit o anomalie genetica FOTO X
ADVERTISEMENT

Memphis Depay este anunțat titular în naționala Olandei, care va înfrunta azi România, în optimile de finală ale Campionatului European. Fotbalistul de 30 de ani este unul dintre cei mai experimentați jucători ai batavilor.

A cerut să nu i se mai spună Depay, pentru că nu vrea să mai audă de tatăl său

El are 95 de meciuri la națională și 46 de goluri. Alături de Daley Blind, Wijnaldum și De Vrij, Depay este supraviețuitor al echipei Olandei care a luat bronzul mondial în 2014, la CM din Brazilia. Cu trei ani înainte, Memphis câștigase Campionatul European de tineret, marcând în finala contra Germaniei.

ADVERTISEMENT

Dincolo de performanțele sale ca fotbalist, Memphis Depay este recunoscut ca fiind rebelul din naționala Olandei. Născut în sudul țării, la Moordrecht, Depay provine dintr-o familie cu tată din Ghana și mamă olandeză.

Părinții săi au divorțat, iar tatăl a plecat din familie, fapt care l-e determinat pe fotbalist să recurgă la un gest extrem. În 2012, pe când a început să scoată capul în fotbal, el a anunțat ferm: „Nu mă mai numiți Depay, numiți-mă Memphis”. Gestul s-a vrut un afront adus tatălui său, care l-a părăsit în copilărie.

ADVERTISEMENT

A vizitat Ghana, țara în care are origini paterne

În ciuda acestui fapt, Memphis a vizitat țara natală a tatălui său. A mers în Ghana, a îmbrăcat straiele specific acestei țări și s-a implicat într-o serie de activități caritabile pentru copiii din această țară.

Omul care i-a influențat viața a fost bunicul său. În memoria lui și-a făcut un tatuaj pe brațul stâng, care este un omagiu adus acestuia. Bunicul lui Memphis a murit cu o zi înainte ca el să împlinească 15 ani, iar când a marcat împotriva Australiei, la Cupa Mondială 2014, fotbalistul a sărutat acest tatuaj și a arătat spre cer, dedicându-i golul său.

ADVERTISEMENT

Depay este plin de tatuaje și are unul chiar pe buza interioară: succesvol (înseamnă “de succes” în olandeză). El se declară un creștin devotat. La Cupa Mondială din 2022, el și Cody Gakpo au susținut un studiu al Bibliei în fața a colegilor de la națională.

Și-a luat un ligru, combinație între leu și tigru

Contrar credinței sale în Dumnezeu, Memphis a făcut un gest care a scandalizat o lume întreagă. În 2020, în plină pandemie, s-a fotografiat în izolare alături de un ligru. Acesta e un animal obținut prin încrucișarea dintre o femelă leu și un mascul tigru.

ADVERTISEMENT

Socotit o anomalie, existanța ligrului este considerată o crimă la adresa animalelor, care sunt puse să se împerecheze astfel. Deși se aștepta ca gestul său să atragă aplauzele teribiliștilor, Depay s-a trezit într-un aspru oprobiu public.

În paralel cu fotbalul, înregistrează muzică

Fotbalistul a trecut însă peste acest episod, dar nu a terminat cu imaginea de rebel. În timpul liber, el continuă să înregistreze muzica pe care o cântă. Are numeroase melodii, lansate din 2017, când a debutat ca și cântăreț. Melodiile lui se găsesc pe youtube, iar multe dintre ele au vizualizări consistente.

Memphis Depay tocmai a fost pus pe liber de Atletico Madrid, unde a fost coleg de echipă cu Horațiu Moldovan. Cel mai probabil următoarea lui echipă va fi Fiorentina.

ADVERTISEMENT
1,47 este cota BETANO pentru o victorie a Olandei în meciul cu România
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!