News

Recensământul populației și al locuințelor va începe în 2022. Care este programul acestuia

18.05.2021 | 13:39
Recensamantul populatiei si al locuintelor va incepe in 2022 Care este programul acestuia
Recensământul populației și al locuințelor va începe în 2022. Care este programul acestuia Sursa foto: facebook
ADVERTISEMENT

Recensământul populației și al locuințelor va începe în 2022. Care este programul acestuia

Pandemia a decalat data de debut a recensământului. Acesta era programat să înceapă în anul 2021.

Autoritățile au declarat că acest lucru nu va fi posibil. Momentul de referință al recensământului va fi ora „0” din 1 decembrie 2021, scrie HotNews.

ADVERTISEMENT

Recensământul populației și al locuințelor va începe în 2022. Care este programul acestuia

Recensământul populației și al locuințelor va fi amânat pentru anul 2022. Acesta se va desfășura în trei etape.

În prima etapă vor fi colectate datele personale ale oamenilor, folosind diverse surse. Etapa a doua constă în completarea datelor personale pe o platformă.

ADVERTISEMENT

Acest lucru va fi realizate de fiecare persoană în parte. În mediul rural, primăriile vor veni în ajutorul cetățenilor.

În etapa a treia, oamenii care nu și-au completat datele vor fi contactați la domicilii.

Calendarul recensământului

Până la data de 31 ianuarie 2021, se va realiza baza de date pentru clădiri și locuițe. Recenzarea etapizată a populației și locuințelor se va desfășura în perioada februarie – iulie a anului următor.

ADVERTISEMENT

Colectarea indirectă a variabilelor din programul de observare al recensământului identificate în surse administrative se va realiza în perioada februarie – martie 2022.

În perioada martie – mai 2022  se va colecta online a înregistrările individuale și a cele referitoare la gospodării, locuințe și clădiri,  autorecenzarea on-line.

ADVERTISEMENT

Colectarea prin interviu față în față asistată de calculator a interviurilor individuale pentru acei oamnei pentru care nu s-a realizat autorecenzarea on-line se va realiza în perioada mai – iulie 2022

În aceeași perioadă se va realiza și colectarea prin interviu asistată de calculator a clădirilor și locuițelor pentru care nu s-a realizat autorecenzarea on-line

Asigurarea completitudinii datelor individuale privind persoanele, gospodăriile, locuințele și clădirile se va face în perioada august – septembrie 2022. „Acesta se realizează prin imputare, prin metode statistice, din surse statistice și administrative, pentru acele unități statistice pentru care nu există un formular completat cu date,” se arată în Ordonanța de Urgență privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și al locuințelor din România.

Și nu sunt singurele schimbări de care vom avea parte. Purtătorul de cuvânt INS, Vladimir Alexandrescu a precizat că procesul se va digitaliza„Dacă până acum se apela la formulare scrise și recenzorul completa datele capului gospodăriei, și era o a doua etapă transcriere în baza de date, de data aceasta recenzorul vine cu o tabletă,” a spus el, potrivit Digi24.

ADVERTISEMENT
Tags: