ADVERTISEMENT
News

Recensământul populației și locuințelor, amânat din cauza pandemiei! Data reprogramării

Autor: Alexandru Năstase | 29.12.2020 | 12:14
Recensământul populației și locuințelor, amânat din cauza pandemiei! Data reprogramării
Recensământul populației și al locuințelor va începe în 2022. Care este programul acestuia Sursa foto: facebook

Recensământul populației și locuințelor a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Virusul care a făcut ravagii în întreaga lume a blocat procesul de angajare a personalului suplimentar.

ADVERTISEMENT

Concret, în sprijinul amânării recenzării, Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a invocat mai multe motive.

Printre acestea se arată că activitatea de pregătire şi organizare a recensământului poputaţiei şi locuinţelor a fost afectată de situaţia creată de pandemia de SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

Recensământul populației și locuințelor, amânat din cauza pandemiei de coronavirus

Vorbim de întârzierea, respectiv blocarea procesului de angajare a personalului suplimentar pentru realizarea activităţilor RPL2021 în cadrul Institutului Naţional de Statistică şi direcţiilor teritoriale de statistică, urmare prevederilor Legii nr.55/2020.

Restricţiile actuale privind numărul maxim de persoane ce pot fi prezente fizic la o instruire impun o perioadă de timp mai mare pentru instruirea celor 25.000 de recenzori, recenzori şefi şi coordonatori locali, faţă de perioada stabilită iniţial.

ADVERTISEMENT

Evoluţia ascendentă a numărului de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 impune mutarea/decalarea colectării datelor pentru recensământul general agricol într-un anotimp prielnic realizării interviurilor faţă în faţă în spaţiu deschis ca măsură de prevenţie a răspândirii virusului şi protejare a populaţiei, respectiv în perioada mai-iulie 2021 (în loc de februarie¬aprilie 2021), făcând imposibilă menţinerea planificării iniţiale pentru efectuarea recenzării.

Ca atare, Comisia Centrală pentru Recensământul General Populaţiei şi Locuinţelor din România în anul 2021 (CCRPL2021) a decis revizuirea calendarului de pregătire şi efectuare a RPL2021

ADVERTISEMENT

Astfel, recensământul de probă se va face în perioada februarie – martie 2021 faţă de octombrie – noiembrie 2020, așa cum era prevăzut inițial.

De asemenea, recenzarea propriu-zisă se va face în lunile mai – iulie 2022. Trebuie menționat că prelucrarea datelor rămâne stabilită pentru 2023.

ADVERTISEMENT

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!