Fotbal international

Recep Erdogan cere măsuri împotriva lui Colţescu: “UEFA să ia măsuri dure”

09.12.2020 | 00:50
Recep Erdogan cere masuri impotriva lui Coltescu UEFA sa ia masuri dure
ADVERTISEMENT

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a reacționat imediat după gestul lui Sebastian Colțescu din partida PSG – Istanbul Bașkașehir, condamnând rasismul pe or rețea de socializare.

Mai multe personalități au acuzat gestul arbitrului, printre ele și Harlem Gnohere, fostul atacant al echipei FCSB.

ADVERTISEMENT

Inclusiv Ministerul Sportului din Turcia, a reazcționat prompt după gafa de proporții a lui Sebastian Colțescu.

Recep Erdogan condamnă gestul lui Constantin Colţescu: “UEFA să ia măsuri dure”

“Reprezentanții noștri condamnă remarca rasistă făcută împotriva lui Pierre Webo, unul dintre tehnicienii lui Bașakșehir. UEFA trebuie să ia măsuri dure! Susținem necondiționat lupta contra rasismului și discriminării”, a transmis Președintele Turciei, Recep Erdogan.

ADVERTISEMENT

Deasemenea Harlem Gnohere, fostul atacant al lui FCSB, a condamnat fapta, însă a precizat că derapajul rasist al lui Colțescu nu reprezintă o țară în care a evoluat pentru mai multe sezoane.

Bilel Omrani a avut o reacție asemănătoare pe rețelele de socializare: “Scandalos! Dar eu știu ca românii nu sunt rasiști”

ADVERTISEMENT

Ministrul Sportului din Turcia, Mehmet Muharrem Kasapoglu, a reacționat și el prin intermediul unei postari pe Twitter, după ce Sebastian Colțescu l-a facut negru pe un oficial al lui Istanbul Bașaksehir.

“Rasismul este o crimă împotriva umanitații! Suntem alături de reprezentanta noastră, Bașakșehir”

ADVERTISEMENT

Sebastian Colțescu, gafa carierei la PSG – Istanbul Bașakșehir

Sebastian Colțescu a provocat o adevărată controversă în timpul meciului de Champions League disputat între PSG și Istanbul Bașakșehir, acesta fiind acuzat de rasism. Arbitrul a trecut prin momente grele după ce a încercat să se sinucidă în 2008.

Centralul Ovidiu Hațegan i-a dat cartonaș roşu Perre Webo, membru al staff-ului celor de la Istanbul Başakşehir, un fost atacant camerunez care și-a încheiat cariera în Turcia. Acesta susține că a fost insultat de Colțescu și a reacționat nervos. Turcii au cerut explicații despre ce s-a întâmplat și, după eliminarea lui Webo, au părăsit terenul. Webo a spus că arbitrul l-a numit ”cel negru” atunci când a cerut eliminarea sa, vorbe care au supărat membrii echipei din Istanbul.

ADVERTISEMENT