Video

Monstru marin scos din adâncuri de cercetători! Rechinul este unul preistoric!

O specie foarte rară scoasă din adâncuri! Rechin gulerat prins în Portugalia! Animalul este unul foarte rar! Monstrul are 300 de dinţi!
20.11.2017 | 16:21

Captură de senzaţie în Portugalia! Oamenii de ştiinţă au capturat zilele acestea „un rechin din epoca dinozaurilor”, în largul regiunii Algarve, relatează BBC citând presa locală. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS. ÎN GALERIA FOTO!

Cercetătorii lucrau la un proiect european care prevede minimizarea capturării peştilor nedoriţi în pescuitul comercial atunci când au prins „fosila vie” în plase. Ei l-au numit aşa pentru că există urme ale acestei specii vechi de peste 80 de milioane de ani, ceea ce înseamnă că e una dintre rarele specii care încă mai trăieşte în zilele noastre.

ADVERTISEMENT

Rechinul gulerat capturat are 1,5 metri

Potrivit acestora, rechinul mascul are 1,5 metri şi a fost prins la o adâncime de 700 de metri în apele staţiunii Portimao. Această specie de rechin gulerat este în continuare în mare parte necunoscută, trăind de obicei în apele adânci ale Atlanticului şi în largul coastelor din Australia, Noua Zeelandă şi Japonia.

Rareori este prins câte un exemplar, prin urmare este greu de studiat. Specia poartă numele de rechin gulerat din cauza celor 300 de dinţi, cu care prinde calamari, peşti şi alte specii de rechini.

ADVERTISEMENT