News

”Rechinii” de la poarta spitalelor, pericol pentru pacienți și rude. Poliția a intervenit și a acordat amenzi uriașe

Persoanele care practică ilegal serviciul de taximetrie, ”rechinii”, cum sunt numiți în limbajul comun, reprezintă un pericol pentru pacienți și rudele acestora. Poliția a intervenit și a acordat mai multe amenzi.
23.02.2022 | 15:57
Rechinii de la poarta spitalelor pericol pentru pacienti si rude Politia a intervenit si a acordat amenzi uriase
”Rechinii” din zonele spitalelor, pericol pentru pacienți și rude. Sursa foto: Poliția Locală
ADVERTISEMENT

Poliția Locală a Municipiului București anunță că a demarat o nouă serie de verificări în trafic pentru a depista persoanele care practică ilegal serviciul de taximetrie.

Oamenii legii anunță că miercuri dimineața, în zonele spitalelor din Capitală, au fost prinși mai mulți șoferi care oferă servicii de transport public în regim de taxi, cu încălcarea legii taximetriei.

ADVERTISEMENT

”Rechinii” din zonele spitalelor, pericol pentru pacienți și rude

Într-un comunicat emis miercuri, polițiștii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti anunță că au efectuat o nouă acţiune de depistare și sancționare a conducătorilor auto care oferă ilegal servicii de transport public în regim de taxi.

După doar patru ore de verificări în zonele spitalelor, agenții au descoperit șase conducători care nu au putut prezenta documentele prevăzute de lege pentru prestarea activităţii de taximetrie. În cazul altor patru lipseau stațiile de emisie-recepție.

ADVERTISEMENT

Pentru neregulile constatate, autoritățile au dat amenzi totale de peste 10.000 de lei.

”Miercuri dimineaţă, poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, agenţi ai Brigăzii Rutiere Bucureşti – Biroul Control Auto şi reprezentanţi ai Registrului Auto Român au participat la o acţiune comună de verificare a legalităţii activității de transport public în regim de taxi desfășurat în zonele din apropierea unor mari spitale din Capitală – Dr. Th. Burghele şi Spitalul Militar Central Dr. Carol Davila.

În urma acţiunii, într-un interval de patru ore, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. au verificat 48 de taxiuri, şase conducători auto neputând prezenta documentele prevăzute de lege pentru prestarea activităţii de taximetrie.

ADVERTISEMENT

În cazul altor patru taximetrişti, s-a constatat lipsa staţiilor de emisie – recepţie. Conducătorii auto descoperiţi cu nereguli au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi totale de peste 10.000 de lei. Ca măsuri complementare, poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au dispus şi reținerea a trei autorizaţii taxi.

Pentru a sesiza problemele întâmpinate în relația cu conducătorii de taxi, cetățenii pot apela linia verde pusă la dispoziție de Primăria Capitalei – 0800.800.868 sau dispeceratul Poliției Locale a Municipiului București la 021/9752”, precizează Poliția Locală.

ADVERTISEMENT

Nereguli constatate de Poliția Locală și în Gara de Nord

Zonele spitalelor nu sunt singurele în care acționează ”rechinii”. Poliția Locală mai informează că în ultimele zile au demarat controale și în zona Gării de Nord.

Agenții au aplicat amenzi în valoare totală de 14.500 de lei taximetriștilor și au reținut cinci autorizații de taxi.

”În decurs de trei ore, doar în zona Gării de Nord, poliţişti locali ai Serviciului Control Transporturi Utilitati Publice din cadrul D.G.P.L.C.M.B. şi lucrători ai Poliţiei Transporturi Feroviare au verificat documentele de transport aferente unui număr de 35 de taxiuri, 14 conducători auto fiind depistaţi cu nereguli.

Cele mai frecvente – lipsa staţiei radio de emisie – receptie şi neprezentarea documentelor necesare desfăşurării activităţii de taxi. Pentru încălcarea Legii taximetriei şi a H.C.G.M.B. 178/2008 privind aprobarea regulamentului cadru pentru organizarea şi executarea serviciului public de transport local în regim de taxi, politiştii locali au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 14.500 de lei. Ca măsuri complementare, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. au dispus reţinerea a cinci autorizatii taxi iar, într-un caz, au sesizat o altă autoritate de autorizare pentru reţinerea atestatului”, arată un comunicat de presă al Primăriei Capitalei.

ADVERTISEMENT
Tags: