News

Recompensă de 1.000 de euro pentru găsirea lui Mike, un ciobănesc belgian fugit de acasă. Stăpânul îl caută cu disperare de 6 săptămâni

Zeci de voluntari caută un câine ciobănesc german fugit de acasă de mai bine de 6 săptămâni. Stăpânul anunță că oferă o recompensă de 1.000 de euro celor care-l găsesc pe Mike.
08.05.2024 | 07:45
Recompensa de 1000 de euro pentru gasirea lui Mike un ciobanesc belgian fugit de acasa Stapanul il cauta cu disperare de 6 saptamani
ADVERTISEMENT

Câinele a fost adoptat în urmă cu un an de la un adăpost din Cluj. Partea bună este că Mike are cip, astfel că oricine îl găseşte ar putea să afle cine este stăpânul său. Între timp, zeci de voluntari îl caută pe Mike inclusiv în satele din zona Oradea, în speranța că cineva l-a văzut și poate ajuta la găsirea sa.

Recompensă de 1.000 de euro pentru găsirea lui Mike, un ciobănesc belgian fugit de acasă

”Ne uităm prin tufe, ne uităm prin zone pe unde ar mai putea fi alţi câini, pe unde Mike ar putea să dea târcoale”, povestește stăpânul său. Mike are 2 ani și a fost salvat după ce un alt bărbat îl abandonase pe stradă.

ADVERTISEMENT

”Mike a fost salvat după ce un vecin de-al nostru l-a abandonat pur şi simplu în mijlocul străzii. Era foarte prietenos, sociabil cu oamenii, cu căţeii la fel. Este căutat absolut peste tot. Chiar şi la sate, unde oamenii nu au acces atât de mult la Internet”, a povestit Andreea Fehervary, reprezentanta adăpostului care l-a salvat pe Mike, Andreea & Benji’s happy dogs.

Ciobănescul belgian este un câine extrem de activ și inteligent, fiind folosit deseori de echipajele de poliție. ”În momentul în care pierde urma de reîntoarcere spre casă, câinele începe să caute în disperare. Trebuie să vă gândiţi că au undeva la 25-30 de km la h, pot fi în câteva ore la distanţe foarte mari de locul în care s-au pierdut”, explică Călin Mitra, președintele Asociației Chinologica metropolitană Oradea

ADVERTISEMENT

În momentul dispariției, Mike șchiopăta cu piciorul drept din față și poate fi recunoscut după zgarda neagră pe care a avut-o la gât. Desigur, nu poate fi ignorat nici scenariul în care câinele a fost furat. Cu toate acestea, având cip, blănosul poate fi identificat ușor cu o vizită la veterinar, gratuită, conform Observatornews.ro.

”Încă foarte multă lume nu ştie că citirea cipului este gratuită la orice cabinet veterinar”, povestește Briggita Ghiura. De cele mai multe ori în astfel de cazuri câinii sunt luați de persoane rău intenționate, un motiv în plus de supărare pentru stăpâni. Este și cazul lui Boyka, un golden retriever negru, care era căutat la finele anului 2023.

ADVERTISEMENT

Boyka a dispărut de acasă, se oferă recompensă 1.000 de euro

Într-un mesaj postat de stăpân atunci pe rețelele de socializare, cei care l-au luat pe Boyka erau amenințați că vor suporta consecințe mult mai mari decât o simplă vizită la secția de Poliție. Cu toate acestea, oamenii care puteau ajuta la găsirea lui Boyka aveau promiși 1.000 de euro, aceeași sumă ca și în cazul lui Mike.

În atenția celor care l-au luat pe Boyka! Știu ca urmăriți postările. Ce anume mai știm?? Are un lanț de gât, este departe de locul lui, îl țineți între 4 pereți, l-ați mutat la începutul săptămânii, și mai departe, dați-i mâncare mai buna și mai multa, vă rugăm. Ați crezut probabil ca este bluf, în postările anterioare.

ADVERTISEMENT

Mai citiți o data rândurile de mai sus și decideți voi dacă este bluf sau nu. După cum vedeți, ne apropiem. Poate nu atât de repede pe cât am vrea noi, dar înaintăm. Poate până acum v-ați dat seama și de faptul că nu am mințit atunci când v-am spus că de data asta v-ați pus cu cine nu trebuia.

Eu cred că dacă ați știi cu adevărat amploarea și persoanele implicate în căutarea lui Boyka, l-ati aduce personal la ușa noastră. O fi vrăjeală și asta!!?? Aceasta poveste se poate termina doar în doua moduri. Ori îl recuperăm pe Boyka și voi vă vedeți de viață în continuare, ori vă găsim noi și atunci, după cum spuneam, poliția va fi ultima voastră preocupare. Eu zic să o treceți la afaceri nereușite și să îl lăsați pe Boyka undeva în siguranță, dacă va ajuta mintea”, se arăta în mesaj.

ADVERTISEMENT