News

Recompensă financiară din partea Guvernului pentru elevi. Cine va beneficia de 3.000 de lei

27.08.2020 | 23:22
Recompensa financiara din partea Guvernului pentru elevi Cine va beneficia de 3000 de lei
Primă de 3.000 de lei pentru elevii care au luat 10 la BAC
ADVERTISEMENT

Guvernul a pregătit o sumă de bani drept recompensă pentru elevii care au luat media 10 la examenele naționale.

Conform datelor oficiale sunt peste 1.200 de elevi care vor beneficia de aceste stimulente financiare.

ADVERTISEMENT

Guvernul a hotărât să recompenseze cu 1000 de lei elevii care au luat nota 10 la Evaluarea Națională și cu 3000 de lei pe cei care au reușit această performanță la Bacalaureat 2020.

Peste 1.000 de elevi vor primi bonusuri financiare din partea Guvernului României

Executivul a aprobat astăzi, 27 august, Hotărârea de Guvern prin care se acordă stimulente financiare elevilor care au obţinut media 10 la examenele naţionale. Astfel, 892 de absolvenţi de gimnaziu care au obţinut media 10 la examenul de evaluare naţională a elevilor de clasa a VIII-a (EN VIII) şi 315 liceeni cu media generală 10 la examenul naţional de bacalaureat 2020 vor beneficia de stimulente financiare, în semn de apreciere a muncii depuse. Dintre cei 315 candidaţi cu media generală 10 la examenul naţional de bacalaureat, opt candidaţi au susţinut testul de maturitate în sistem german“, a explicat Ministerul Educaţiei.

ADVERTISEMENT

Conform unei Hotărâri de Guvern, sumele vor varia între 1.000 de lei pentru cei care au terminat clasa a VIII-a și 3.000 de lei pentru liceeni.

Lista nominală a beneficiarilor și modalitatea de acordare a acestor recompense va fi aprobată prin ordin al ministrului Monica Anisie.

ADVERTISEMENT

„Identificarea şi susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe şcolare înalte reprezintă o parte integrantă a politicilor educaţionale promovate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi vizează aplicarea unuia din principiile care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România – principiul calităţii. Acesta se subsumează viziunii şi strategiei din proiectul România Educată”, au adăugat cei de la MEC.

Conform edupedu.ro, tradiția acordării de premii pentru cei mai buni elevi datează de mulți ani. Cele mai mari recompense au fost acordate în 2014, atunci când cei care au luat nota 10 „pe linie” la Evaluarea Națională au primit 2.000 de lei, potrivit România TV.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în 2014 doar 104 elevi au luat nota 10 la Evaluarea Națională, în timp ce 255 de elevi au luat nota 10 la Bacalaureat.

ADVERTISEMENT