News

Recompensă uluitoare pentru cei care vor să doneze plasmă unui bolnav de COVID-19. Ce sumă vrea să ofere un cunoscut om de afaceri

31.08.2020 | 20:26
Recompensa uluitoare pentru cei care vor sa doneze plasma unui bolnav de COVID19 Ce suma vrea sa ofere un cunoscut om de afaceri
ADVERTISEMENT

Un puternic om de afaceri promite 10.000 de lei pentru cei care vor dona plasmă unui anumit bolnav de Covid-19.

Afaceristul Romeo Dunca, candidat din partea PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, a anunțat că va oferi 10.000 lei recompensă acelui om care va dona plasmă unui anumit bolnav.

ADVERTISEMENT

Mai exact, pacientul internat în stare gravă la secțiile ATI este un avocat din Baroul Mehedinți, tată a unui elev de la Liceul „Nikolaus Lenau” din Timișoara, fost vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara.

Un afacerist din Timișoara oferă recompensă 10.000 de lei pentru cei ce donează plasmă pentru un avocat

„Tatăl unui elev de clasa a X-a/ Lenau este în spital şi are nevoie de plasma covalescentă…Trebuie să îl ajutăm pe Cătălin Şerban, tatăl lui Vlad.

ADVERTISEMENT

Rugaţi persoanele cunoscute, vindecate de Covid, să doneze plasma la Centrul de Transfuzie Timişoara. Ofer 10.000 RON primă pentru cel care donează plasmă în acest caz”, a scris omul de afaceri, conform ziaruldeiasi.ro.

Avocatul se află în stare gravă la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, alături de alți 12 pacienți aflați în stare gravă.

ADVERTISEMENT

În lipsa unui vaccin, medicii încearcă să găsească remedii pentru cei infectați de Covid-19. Plasma donată de pacienții vindecați de Covid-19, care au dobândit imunitate, îi ajută, aparent, pe cei bolnavi de Covid-19.

Specialiștii consideră că un astfel de tratament, aplicat la scară largă, ar putea reduce considerabil numărul de decese asociate cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor studii efectuate în diverse locuri ale lumii, pe aproximativ 1.000 de persoane, rata de deces este cu 50% mai mică acolo unde pacienții au fost tratați cu plasmă de la persoane vindecate.

ADVERTISEMENT
Tags: