News

Record absolut de infectări în Marea Britanie. Toate ziarele publică apeluri pentru doza booster. Update

Marea Britanie a raportat un record absolut de cazuri noi de Covid-19 în pandemie. Pentru prima oară de la debutul crizei sanitare, Regatul a anunțat peste 100.000 de infectări în 24 de ore.
22.12.2021 | 22:15
Record absolut de infectari in Marea Britanie Toate ziarele publica apeluri pentru doza booster Update
ADVERTISEMENT
22-12-2021
20:15

Toate ziarele din Marea Britanie îndeamnă populația să-și facă doza booster

În contextul exploziei infectărilor cu Covid-19 din insulă și a extinderii cu repeziciune a mutației Omicron, media din Regat s-a mobilizat exemplar și a făcut un apel comun la doza booster a vaccinului.

Astfel, The Guardian, Daily Telegraph, The Time, Daily Express, Daily Mai, Mirror, dar și The Sun sau Daily Star, au ieșit concomitent cu mesajul: ”Get Boosted Now” – ”Fă doza booster acum!”

Mesajul se pare că a avut impact. Conform presei din Regat, miercuri a fost înregistrat un număr record de vaccinuri administrate zilnic, cu un total de 1,06 milioane imunizate cu prima, a doua și a treia doză.  Din acest total, 968.665 de persoane au primit doza booster, anunță Guvernul de la Londra.

În urmă cu nicio săptămână, vineri, 17 decembrie, Marea Britanie raporta un record de 93.045 de infectări cu Covid-19 în 24 de ore.

Miercuri, 22 decembrie, această cifră a fost doborâtă. Pentru prima dată de la începutul crizei sanitare, insula a raportat peste 100.000 de infectări într-o zi.

ADVERTISEMENT

Record de cazuri noi în Marea Britanie: 106.122. Peste 8.000 de persoane internate în spitale

Mai exact, de marți până miercuri, 106.122 de cazuri au fost înregistrate în Regat, cu aproximativ 13.000 mai multe decât maximul anterior.

Au fost raportate și alte 140 de decese, peste 8.000 de persoane sunt internate în spital, dintre care 849 sunt la ATI, potrivit Sky News.

ADVERTISEMENT

Spitalizările se află la cel mai ridicat nivel din 22 noiembrie. De asemenea, vorbim de o creștere cu 4% față de săptămâna trecută.

Vârful internărilor în spitalele britanice a fost raportat în timpul celui de-al doilea val, la începutul acestui an, fiind atunci 39.254 de persoane internate.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, în Regat au fost raportate 78.610 de cazuri, la momentul respectiv cel mai mare bilenț de la începutul pandemiei de coronavirus și un număr despre care directorul executiv al NHS England a spus că ar trebui să ne ”îngrijoreze pe toți”.

Numărul cazurilor de Covid-19 a crescut cu 238.350 sau 58,9% în ultimele 7 zile, comparativ cu săptămâna precedentă, în timp ce numărul deceselor zilnice raportate a scăzut cu 2,7% în aceeași perioadă.

ADVERTISEMENT

Guvernul de la Londra, acuzat că întârzie să ia măsuri

Miercuri, prim-ministrul galez Mark Drakeford a anunțat noi măsuri pentru a limita răspândirea Omicron. În același timp, acesta a criticat guvernul condus de Boris Johnson pentru că se află într-o stare de ”paralizie” și ”pur și simplu incapabil să acționeze”.

În urmă cu câteva zile, Boris Johnson a anunțat că nu vor fi introduse noi restricții în Anglia înainte de Crăciun.

În paralel cu infecțiile crește rapid și numărul persoanelor imunizate din Marea Britanie.

Astfel, în ultimele 24 de ore, un record de 968.665 doze de rapel de vaccin COVID-19 au fost administrate Marea Britanie, arată noile cifre ale Guvernului, conform sursei citate. Recordul anterior a fost de 940.606 doze, fiind înregistrat sâmbătă.

De la debutul campaniei de imunizare, peste 30,8 milioane de doze de rapel au fost administrate în Regatul Unit, cu 6,1 milioane în ultima săptămână.

ADVERTISEMENT