Sport

Record: cel mai tânăr jucător profesionist din Regatul Unit a debutat la 13 ani și 329 de zile!

Christopher Atherton a debutat pentru Glenavon, echipă din primul eșalon nord-irlandez, și a devenit cel mai tânăr jucător profesionist din istoria UK.
14.09.2022 | 15:24
Record cel mai tanar jucator profesionist din Regatul Unit a debutat la 13 ani si 329 de zile
Christopher Atherton a devenit cel mai tânăr jucător profesionist din Regatul Unite. Sursă foto: Twitter: @Glenavon FC
ADVERTISEMENT

Christopher Atherton a debutat marți, 13 septembrie, în victoria, scor 6-0 a lui Glenavon cu Dollingstown, în Cupa Ligii. Garry Hamilton, tehnicianul lui Glenavon a surprins pe toată lumea când l-a introdus pe teren pe Atherton, jucător în vârstă de doar 13 ani și 329 de zile.

Christopher Atherton a contribuit la victoria echipei sale

Christopher Atherton, cel mai tânăr jucător profesionist din UK, a intrat în minutul 75 al partidei cu Dollingstown, înlocuindu-l pe Jack Malone. Decizia antrenorului nu a devenit doar una istorică, ci s-a dovedit a fi și inspirată.

ADVERTISEMENT

Christopher Atherton a pasat decisiv la golul lui Matthew Snoddy, care a stabilit scorul final, 6-0. Puștiul a doborât recordul lui Eamon Collins, care a evoluat pentru prima oară la Blackpool, la vârsta de 14 ani și 323 de zile. Evenimentul a avut loc pe 9 septembrie 1980.

Atherton, jucător promițător pentru Glenavon

Atherton poate deveni un jucător important pentru lotul condus de Garry Hamilton, mai ales după ce tehnicianul nord-irlandezilor se bazează foarte mult pe jucători tineri.

ADVERTISEMENT

Antrenoul, care este și jucător pentru Glenavon, a evoluat în ofensiva lui Blackburn, iar în prezent se ocupă de Academia echipei din Irlanda de Nord.

Harvey Eliott, cel mai tânăr jucător din istoria Premier League

În Premier League, cel mai puternic campionat din Regatul Unit și din lume, Harvey Eliott este cel mai tânăr jucător profesionist. Deși este fotbalistul lui Liverpool, Harvey Elliott a obținut recordul în tricoul lui Fulham.

ADVERTISEMENT

Eliott a debutat în Premier League în echipa lui Fulham, la vârsta de 16 ani și 30 de zile. Fotbalistul englez deține un alt record, fiind cel mai tânăr jucător care a evoluat în Cupa Ligii Angliei, la vârsta de 15 ani și 174 de zile.

În prezent, Harvey Elliott evoluează pentru Liverpool și este un jucător de bază pentru „cormorani”. Elliott joacă în zona de mijloc a formației conduse de Jurgen Klopp și a fost pe teren în victoria cu 2-1 în fața lui Ajax, în a doua etapă a grupelor Champions League.

ADVERTISEMENT

La nivel mondial, recordul de cel mai tânăr jucător profesionist îl deține Mauricio Baldivieso. La vârsta de 12 ani, fotbalistul bolivian și-a făcut apariția în duelul dintre Club Aurora și La Paz, în 2009.

ADVERTISEMENT
Tags: