Sporturi

Record de audienţă la meciul Simonei Halep! Câţi oameni au urmărit Roland Garros

15.06.2018 | 10:52
Record de audienta la meciul Simonei Halep Cati oameni au urmarit Roland Garros
ADVERTISEMENT

Record de audienţă la meciul Simonei Halep contra americancei Sloane Stephens, din finala Roland Garros. Liderul mondial din tenisul feminin a cucerit French Open după un meci de trei seturi împotriva deţinătoarei US Open. 

A patra finală de Grand Slam disputată de Simona Halep a fost urmărită cu sufletul la gură de fani! Conform Eurosport, care tocmai a publicat cifrele din cadrul acestei ediţii de la Roland Garros, audienţa din acest an a fost mai mare cu 17% faţă de cea din 2017.

ADVERTISEMENT

Record de audienţă la meciul Simonei Halep

3,7 milioane de oameni au urmărit-o pe Simona Halep, reprezentând un record al ultimilor 13 ani după cea din 2005, câștigată de Justine Henin, scor 6-1, 6-1, contra lui Mary Pierce. Mai mult, finala feminină de la Roland Garros, cu Halep protagonistă şi câştigătoare, a rerezentat al 3-lea cel mai urmărit eveniment din întreaga istorie a Eurosport România.

După ce a obţinut primul Grand Slam din carieră, Simona Halep a venit acasă şi le-a prezentat trofeul românilor. Arena Naţională a găzduit evenimentul la care au asistat 20.000 de fani în cea mai frumoasă zi din viaţa sportivei după cum chiar ea a declarat atunci când a coborât de pe scenă.

ADVERTISEMENT
Record de audienţă la meciul Simonei Halep
Record de audienţă la meciul Simonei Halep

Următorul turneu de Mare Şlem este Wimbledon, care va avea loc în perioada 2-15 iulie. Până să meargă la Londra, Simona Halep va juca la Eastbourne pentru a se acomoda cu suprafaţa înainte de a merge în capitala Angliei. Anul trecut, românca a fost eliminată în sferturi la Wimbledon, după o partidă maraton împotriva Johannei Konta.

Deşi jocul pe iarbă nu este chiar preferatul ei, după ambiţia arătată la Paris, când a luptat pentru fieare punct şi a refuzat să piardă vreo minge, au existat voci care au spus că se poate impune chiar şi la Wimbledon: “Simona Halep e capabilă pe orice suprafață. Chiar și pe iarbă poate să câștige, pentru că o luptătoare ca ea nu există”, a declarat fostul antrenor Sever Dron.

ADVERTISEMENT