Record de audiență la partida România – Olanda. Câte persoane au urmărit meciul tricolorelor la Euro

Sergiu Preda    Claudiu Surmei   
în Handbal
10/12/2018, 20:06
Record de audiență la partida România – Olanda. Câte persoane au urmărit meciul tricolorelor la Euro GALERIE FOTO
Record de audiență la partida România - Olanda. Peste 1.200.000 de persoane au urmărit meciul tricolorelor la Euro

Handbalistele antrenate de Ambros Martin au fost susținute de un public numeros în meciul cu Olanda, la Campionatul European de Handbal Feminin. Partida a fost urmărită la televizor de peste 1.200.000 de persoane, stabilind un nou record de audiență, după ce confruntarea cu Norvegia a strâns în fața micilor ecrane peste 600.000 de telespectatori.

România a debutat la Euro 2018 cu Cehia, înregistrând o victorie cu 31-28, apoi a învins Germania cu scorul de 29-24. Prestațiile bune din primele două partide din cadrul turneului final care se desfășoară în Franța au stârnit interesul fanilor pentru meciul decisiv cu Norvegia. Arena pe care s-a disputat partida a fost luată cu asalt de fanii români, care și-au încurajat favoritele pe tot parcursul partidei. Asta în timp ce în fața televizoarelor peste 600.000 de români au urmărit victoria istorică în fața nordicelor cu scorul de 31-23, ceea ce a situat postul de televiziune TVR 1 pe locul 4 la nivel național și la orașe.

Record de audiență la partida România – Olanda. Peste 1.200.000 de persoane au urmărit meciul tricolorelor la Euro

România s-a calificat în faza grupelor principale ale competiției, iar fanii români nu au rămas indiferenți și chiar au început să spere că handbalistele antrenate de Ambros Martin au o șansă la câștigarea trofeului. Interesul pentru partida România – Olanda s-a văzut atât în Franța, unde sala a fost din nou plină, iar suporterii români au cântat pe întreaga durată a meciului, cât și în România, în fața televizoarelor. Chiar dacă au fost învinse cu scorul de 29-24, tricolorele au bătut din nou recordul de audiență.

În cel mai vizionat minut, peste 1.200.000 de persoane au urmărit România – Olanda pe TVR1, iar în medie aproape 1 milion de oameni s-au aflat în fața televizoarelor. Postul național de televiziune a înregistrat un rating de 5,1% la nivel național, fiind pe locul 3 în topul audiențelor.

Închide ×