ADVERTISEMENT
News

Record de cazuri noi de Covid-19 în Capitală: 352 de infectări. Cum explică specialiștii creșterea

Autori: Adrian Baciu, George Stanciu | 05.09.2020 | 15:14
Record de cazuri noi de Covid-19 în Capitală: 352 de infectări. Cum explică specialiștii creșterea
Record de cazuri noi de Covid-19 în Capitală: 352 de infectări. Cum explică specialiștii creșterea. Sursa foto: hepta.ro

Bucureștiul a înregistrat un record de cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore. Un total de 352 de infectări au fost raportate în Capitală de Grupul de Comunicare Strategică.

ADVERTISEMENT

Vechiul record, de 197 de cazuri, raportat tot în acest debut de septembrie, a fost așadar depășit cu peste 150 de noi îmbolnăviri.

Specialiștii din domeniul sanitar pun această explozie de noi cazuri pe seama reaglomerării orașului odată cu revenirea celor din concedii.

ADVERTISEMENT

Capitala, record de cazuri noi de Covid-19

Ziua de sâmbătă, 5 septembrie, a fost cea mai gravă din pandemie pentru București dacă ne uităm la statistica celor care s-au infectat cu Covid-19.

Astfel, 352 de cazuri au fost înregistrate în Capitală, cel mai ridicat bilanț de la izbucnirea crizei SARS-CoV2. Vineri, numărul cazurilor noi s-a ridicat la 114, adică de trei ori mai puține.

ADVERTISEMENT

Despre acest bilanț îngrijorător, Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, spune că are la bază ”întoarcerea oamenilor din marile aglomerații turistice, adică de pe litoral”.

Medicul mai apreciază că în viitorul apropiat ”Ne așteptăm să crească numărul de persoane care necesită îngrijire și numărul de cazuri grave”.

ADVERTISEMENT

Întrucât restaurantele s-au redeschis abia în urmă cu cinci zile, Ioana Stăncel mai spune că este prea devreme să punem această creștere pe seama noilor măsuri de relaxare.

”Impactul deschiderii restaurantelor la interior se va vedea peste 14-21 de zile. Relaxarea de peste vară a fost greșit înțeleasă”, a explicat Ioana Stăncel sâmbătă, la Digi24.

ADVERTISEMENT

Avertismentul specialiștilor: Urmează săptămâni dificile

Luna septembrie este una extrem de complicată pentru România din punct de vedere epidemiologic. La 1 s-au redeschis restaurantele, pe 14 se vor relua, teoretic, cursurile la școli, iar pe 27 au loc alegerile locale.

Din punctul de vedere al Ioanei Stăncel, următoarele două săptămâni vor fi dificile, pentru că ne vor pune la grea încercare în lupta cu pandemia.

ADVERTISEMENT

”Urmează sa mai revină oameni din vacanță, copiii se vor întoarce în colectivitate. Următoarele două săptămâni vor fi o perioadă de încercare, care se va suprapune și cu alegerile locale.

Părinții ar trebui să înțeleagă măsurile de prevenție. Să le explice copiilor care sunt măsurile, riscurile, cum se pune masca, cum se spală mâinile.

Ar trebui, dacă observă simptome, să nu-i trimită la școală, să anunțe medicul de familie. Copilul trebuie ținut departe de ceilalți membri ai familiei până la un diagnostic clar”, a mai spus Ioana Stăncel pentru sursa citată.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!