News

Record de cazuri noi de Covid-19 în Rusia: 37.930 de oameni s-au infectat. Peste 1.000 de persoane au murit în ultima zi

Rusia a înregistrat un nou record negativ în pandemie: 37.930 de oameni s-au infectat și peste 1.000 au murit.
25.10.2021 | 14:44
Record de cazuri noi de Covid19 in Rusia 37930 de oameni sau infectat Peste 1000 de persoane au murit in ultima zi
ADVERTISEMENT

Această țară, foarte afectată și ea de infecțiile cu coronavirus, a raportat un număr record de cazuri noi de îmbonăviri cu Sars-CoV-2.

Record negativ pentru Rusia în pandemie. Aproape 40.000 de cazuri noi

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 37.930 de cazuri noi, cifră care stabilește un record de la începutul pandemiei în aceast țară și până acum.

ADVERTISEMENT

Numărul persoanelor care au decedat este și el imens: 1,069 și-au pierdut viața din cauza infecției cu coronavirus în doar o zi.

Tocmai din aceste cauze, președintele țării le-a cerut liderilor locali să interzică toate evenimentele și să închidă barurile și restaurantele începând cu ora 11 seara și până la 6 dimineața, în încercarea de a limita răspândirea virusului.

ADVERTISEMENT

Măsuri mai stricte au fost luate în Moscova, unde primarul Sergei Sobyanin a decis să impună o serie de restricții. Acestea vizează suspendarea activităților de la cinema, a celor recreative sau de divertisment, precum și a celor sportive.

Măsuri mai restrictive în Rusia pentru a limita răspândirea virusului

La teatru și la muzee pot merge doar cei care au certificat verde și activitatea se poate desfășura la doar 50% din capacitate.

ADVERTISEMENT

Singurele locuri în care poate merge populația nevaccinată sunt magazinele alimentare și farmaciile.

Putem vedea că aceste măsuri sunt deja în vigoare și în România, indiferent de rata de incidență, începând de pe data de 25 octombrie.

ADVERTISEMENT

Toate aceste măsuri sunt disponibile în Rusia chiar de azi, la fel ca la noi în țară, dar ele vor dura mai puțin, adică până pe data de 7 noiembrie.

Vestea bună este că numărul infectărilor i-a făcut pe oameni să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

Numărul persoanelor care se vaccinează s-a dublat

Astfel, în Rusia se imunizează zilnic 300.000 de oameni, mai mult decât dublu față de numărul celor care se vaccinau la începutul lunii, spre exemplu.

Totodată, în această țară a fost luată decizia de a se da o săptămână liberă plătită, pentru ca virusul să fie oprit.

“Bineînţeles, susţin propunerea de a declara perioada dintre 30 octombrie şi 7 noiembrie ca nelucrătoare”, a declarat Vladimir Putin.

„Vă rog, fiţi responsabili”, a mai spus președintele Rusiei, îndemându-i pe oameni să se vaccineze.

ADVERTISEMENT
Tags: