News

Record de creștere a PIB pentru anul trecut! Cât a crescut economia României în 2021

Record de creștere a PIB-ului pentru anul trecut! La cât a ajuns Produsul Intern Brut al României în 2021 și cum a fost posibil acest lucru. Anunț oficial al ministrului Turismului
03.01.2022 | 16:14
Record de crestere a PIB pentru anul trecut Cat a crescut economia Romaniei in 2021
ADVERTISEMENT

A devenit oficial – Produsul Intern Brut al României a crescut în 2021 cu 17 miliarde euro faţă de 2019. Concret, acesta a ajuns la aproape 1.190 miliarde lei.

Vorbim despre un record istoric, cel puțin dacă îl ascultăm pe ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

ADVERTISEMENT

Record de creștere a PIB-ului pentru anul trecut!

„România atinge la sfârşitul lui 2021 un Produs Intern Brut de circa 1.190 miliarde lei, aproximativ 240 miliarde euro.

Este un record istoric. În ciuda celei mai mari crize din ultimele decenii, PIB-ul României a crescut în 2021 cu 17 miliarde euro faţă de 2019 (un an fast al economiei globale în care am avut PIB de 223 miliarde euro).

ADVERTISEMENT

PIB-ul în 2021 este cu 21 miliarde euro mai mare decât cel de anul trecut (218,9 miliarde euro) când a fost apogeul crizei economice provocate de pandemie.

De asemenea, România încheie 2021 cu o creştere economică de circa 7%. La începutul anului, Guvernul Cîţu estimase prudent o creştere de 4,3%.

ADVERTISEMENT

Creşterea economică va fi, aşadar, cu 2,7 puncte procentuale mai mare decât cea estimată la realizarea bugetului pe 2021″, a scris Cadariu pe pagina sa de Facebook.

De altfel, chiar și preşedintele PNL, Florin Cîţu a afirmat că anul 2021 s-a încheiat cu rezultate peste aşteptări din punct de vedere economic, referindu-se la deficit, perspectiva României şi la faptul că euro a rămas sub pragul de 5 euro.

ADVERTISEMENT

Cîţu s-a declarat mândru de aceste rezultate. ”Indiferent ce ar spune unii, cifrele sunt cifre”, a transmis fostul premier.

“Life is a journey, not a destination”, a scris acesta pe o rețea de socializare. Cîțu s-a referit la rezultatele economice obţinute de România în 2021.

”Încheiem anul cu rezultate mult peste aşteptări din punct de vedere economic:  Deficit bugetar mai mic de 7% 
Agenţiile de rating au crescut perspectiva României de la negativ la stabil

Moneda naţională a rămas sub pragul de 5 lei pe euro. Datoria publică nu a trecut de 50% din PIB

2021 a însemnat prudenţă, profesionalism şi predictibilitate. Şi mă mândresc cu asta. Indiferent ce ar spune unii, cifrele sunt cifre. Şi arată că, acolo unde a depins de guvern, mi-am îndeplinit misiunea faţă de români”, a mai scris Cîţu.

ADVERTISEMENT