News

Record de infectări Covid-19 în Europa. Cifra care dă fiori medicilor

09.10.2020 | 22:39
Record de infectari Covid19 in Europa Cifra care da fiori medicilor
ADVERTISEMENT

Europa a înregistrat un record negativ de persoane infectate cu noul coronavirus în doar 24 de ore.

Concret, peste 100.000 de europeni s-au infectat cu noul coronavirus în 9 octombrie, pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Conform Reuters, Rusia și Marea Britanie sunt țările care au „contribuit” decisiv la creșterea semnificativă a numărului de infectări general.

Record de infectări în Europa, peste 100.000 de oameni au Covid pe zi

Și mai îngrijorător, numărul de infectări din Europa e în continuă creștere, în condițiile în care țări ca Brazilia sau India par să fi oprit momentan panta ascendentă a infectărilor.

ADVERTISEMENT

Epicentrul infectărilor s-a mutat, așadar, în Marea Britanie, Rusia, Spania și Franța, toate țări care au peste 10.000 de cazuri la 24 de ore.

Majoritatea acestor țări iau în considerare carantina parțială sau totală pentru anumite zone, rușii fiind primii care au decis să închidă barurile și restaurantele din Moscova.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie ține aproape, cu 17.000 de cazuri noi pe zi, însă autoritățile din această țară estimau că numărul va crește chiar la 50.000 pe spre finalul toamnei, o cifră și mai alarmantă.

Englezii au o rată a mortalității de 7%, printre cele mai mari din lume, după ce mai bine de 6 oameni din 10.000 au murit după ce s-au infectat cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

De exemplu, Statele Unite ale Americii au o rată a mortalității de doar 2.8%, cu toate că numărul total de morți e de 4 ori mai mare decât în Marea Britanie. Desigur, pentru acest lucru există o explicație logică: populația SUA este mult mai mare decât cea a Marii Britanii.

Europa înregistrează momentan 16% din totalul cazurilor de infectare cu Covid-19 de la nivel mondial și 22% din totalul deceselor.

Conform Reuters, Europa de Est e cea mai afectată regiune cu 33.600 de cazuri zilnice, peste 3000 fiind înregistrate în România.

Cele mai afectate țări din zonă rămân Rusia, Ucraina, Cehia și Polonia. Situația redevine critică și în Italia, țară care a înregistrat 4.000 de cazuri pentru prima dată din aprilie 2020. Nici Madridul nu stă bine, cu o rată de infectare de 850 de oameni la 100.000 de locuitori.

În vestul Europei situația e și mai gravă, cu Franța care înregistrează 18.000 de cazuri pe zi, dar și cu Belgia care a resimțit o creștere aproape triplă a infectărilor. La o populație de doar 11 milioane de oameni, belgienii au 11.000 de cazuri pe zi, anunță sursa citată.

ADVERTISEMENT