ADVERTISEMENT
News

Record de infecții zilnice cu Covid-19 în SUA: peste 48 de mii de cazuri. Medicul Fauci: ”Putem ajunge la 100 de mii”

Autor: Adrian Baciu | 01.07.2020 | 10:49
Record de infecții zilnice cu Covid-19 în SUA: peste 48 de mii de cazuri. Medicul Fauci: ”Putem ajunge la 100 de mii”
Record de infecții zilnice cu Covid-19 în SUA: peste 48 de mii de cazuri. Medicul Fauci: ”Putem ajunge la 100 de mii”. Foto: hepta.ro

Statele Unite ale Americii au înregistrat peste 48 de mii de cazuri de infectare cu Covid-19 în doar 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Acesta este cel mai mare bilanț anunțat de la începutul pandemiei de coronavirus, nu doar peste ocean, ci în orice țară de pe Mapamond.

Și mai grav este faptul că specialiștii din SUA anticipează o continuare a creșterii numărului de contaminări de la o zi la alta.

SUA, nou record de infecții cu Covid-19 în SUA: peste 48 de mii de cazuri

Peste 2.7 milioane de persoane din Statele Unite ale Americii au fost infectate cu coronavirus și cel puțin 130 de mii au murit, potrivit unei baze de date apărută în Financial Times.

ADVERTISEMENT

De la o zi la alta, numărul cazurilor crește considerabil, în special din cauza faptului că majoritatea statelor și-au redeschis economiile.

Conform ultimelor date, media infecțiilor zilnic cu Covid-19 s-a dublat de-a lungul lunii iunie, până la totalul de 21.672 de cazuri.

În aceste condiții, epidemiologul șef de la Casa Albă, Anthony Fauci, principalul expert sanitar din SUA responsabil cu bolile infecţioase, a recunoscut, pentru Financial Times, că Statele Unite trebuie să-şi schimbe abordarea în vederea stopării pandemiei Covid-19, care se accelerează în mare parte din această ţară.

ADVERTISEMENT

Marți, SUA au raportat cel mai mare număr de infecții într-o zi: 48.000 de cazuri. Creșterea nu îl surprinde pe Dr. Fauci, cel care spune că, în curând, americanii s-ar putea confrunta și cu peste 100 de mii de bolnavi noi pe zi.

Fauci: ”Sunt extrem de îngrijorat de agravarea situației care va urma”

”Avem acum peste 40 de mii de cazuri în fiecare zi. Nu m-ar mira deloc ca numărul zilnic, în curând, să treacă de 100.000 de cazuri. Nu suntem deloc în control asupra situației”, a spus medicul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Recent, Statele Unite au început să testeze tot mai mult, numai săptămâna trecută fiind efectuate, zilnic peste 600.000 de teste pentru depistarea noului coronavirus.

Numărul cazurilor de Covid-19 creşte de câteva săptămâni într-un ritm şi mai accentuat ca înainte. Statele foarte populate, precum Arizona, California, Texas sau Florida, au cele mai substanţiale creşteri ale îmbolnăvirilor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!