News

Record de kilometri la bord pentru o ambulanță din Brașov: peste 750.000: ”A făcut ocolul Pământului de 17 ori”

O ambulanță din Brașov deține un veritabil record de kilometri la bord: peste 750.000. Cei de la serviciul de urgență glumesc amar și spun că vehiculul ”a făcut ocolul Pământului de 17 ori”.
18.05.2022 | 00:01
Record de kilometri la bord pentru o ambulanta din Brasov peste 750000 A facut ocolul Pamantului de 17 ori
Record pentru o ambulanță din Brașov: peste 750.000 de kilometri la bord. Sursa foto: colaj Fanatik / capturi observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Situație gravă într-un județ din Transilvania. Parcul auto din dotarea serviciului de urgență este extrem de învechit. Unele mașini au peste 500 de mii de kilometri parcurși.

Record pentru o ambulanță din Brașov: peste 750.000 de kilometri la bord

În România, majoritatea mașinilor aflate în parcul auto al Serviciilor Județene de Ambulanţă ar trebui trase pe dreapta pentru că şi-au îndeplinit, unele cu mult, norma de casare impusă de Uniunea Europeană: 200.000 de kilometri.

ADVERTISEMENT

Ei bine, în județul Brașov, această normă este depășită de aproape patru ori de o ambulanță aflată la o stație din Făgăraș.

În ultimii ani, autovehiculul a străbătut peste 750.000 de kilometri pentru a ajunge la pacienţi.

ADVERTISEMENT

Afectată de trecerea timpului și de uz, ambulanța în cauză are uşile şi pragurile ruginite, scaunele tocite, iar piesele de caroserie cedează pe rând. Recent, mașina a intrat în service.

Interesant este faptul că ea nici măcar nu e cea mai veche ambulanţă din parcul auto, notează Observator News.

ADVERTISEMENT

Din păcate, situaţia este gravă în tot judeţul din Ardeal. Două treimi din ambulanţe sunt, de fapt, nişte epave.

Șoferul ambulanței, după ce aceasta a intrat în service: ”Am primit una mai tânără, de doar 650.000 km”

Angajatul de la unitatea de urgențe din Făgăraș care a condus ambulanţa-epavă până ca această să intre în reparații spune că nu e prima rablă cu care pleacă în curse contracronometru pe viaţă şi pe moarte.

ADVERTISEMENT

Recent, acesta a primit una mai ”tânără”. Are ”doar” 650.000 de kilometri. ”Caroseria este îmbătrânită. Oricât ai schimba şi oricât ai pune piese noi pe o caroserie veche, nu ajută mare lucru”, spune Călin Căldăraru, ambulanţier, pentru sursa citată.

În prezent, la Ambulanţa Braşov sunt în total 72 de autosanitare. Circa 20 nu mai pot fi reparate și sunt trase pe dreapta. Alte 25 sunt foarte vechi.

”Ne chinuim de pe o zi pe alta, de unde să mai găsim soluţii şi posibilităţi intervenţionale. Gândiţi-vă, dacă Doamne fereşte se anunţă un plan roşu şi noi trebuie să alertăm toate echipajele de pe judeţul Braşov…”, se plânge David Levente, director Ambulanța Brașov.

ADVERTISEMENT
Tags: