Sporturi

Campionatul Mondial de Nataţie 2015 / “Cea mai bună organizare pe care am văzut-o vreodată”

UPDATE, 12 august, ora 13:08 / Campionatul Mondial de Nataţie s-a terminat, dar la Kazan continuă activitatea în bazine. Cursele rezervate veteranilor se desfăşoară în această perioadă, iar...

UPDATE, 12 august, ora 13:08 / Campionatul Mondial de Nataţie s-a terminat, dar la Kazan continuă activitatea în bazine. Cursele rezervate veteranilor se desfăşoară în această perioadă, iar condiţiile oferite de ruşi au reuşit să-i impresioneze pe participanţi: “Este uimitor. Cea mai bună organizare pe care am văzut-o vreodată. La aproximativ o oră după ce am ajuns la hotel, organizatorii mi-au oferit deja legitimaţia de cursă. Merită felicitaţi”, a declarat Helmut Hertelendy, 65 de ani, din Germania.

UPDATE, 10 august, ora 21:04 / Campionatul Mondial de Nataţie de la Kazan a luat sfîrşit. Au fost două săptămîni de competiţiei extraordinare, în care s-au doborît multe recorduri mondiale şi care au dat multe aminitiri de neuitat. China e marea cîştigătoare, reuşind să se impună în ierarhia pe medalii.

ADVERTISEMENT

Competiţia de sărituri în apă de la mare înălţime (27 de metri) a fost şi la această ediţie una dintre cele mai spectaculoase. Fotografii şi-au arătat şi ei măiestria în cadrul acestei probe, priveliştea de la Kazan fiind extraordinară. 

image

Clasament final:

co

******************************

UPDATE, 9 august, ora 18:52 / În ultima zi a Campionatului Mondial FINA, cele mai bune 8 femei la înot s-au întrecut în finala la 50 de metri.

ADVERTISEMENT

Suedeza Jennie Johansson a devenit cea mai rapidă înotătoare din lume, reuşind să se impună în 30.05 secunde. Pe locul doi at erminat Alin Atkinson, din Jamaica, iar podiumul a fost completat de Iulia Efimova, din Rusia.

 

1. Jennie JOHANSSON (SWE) – 30.05

2. Alia ATKINSON (JAM) – 30.11

3. Yuliya EFIMOVA (RUS) – 30.13

*************************************************

UPDATE, 8 august, ora 16:52 / Katie Ledecky a cîştigat a patra medalie de aur individuală la Campionatele Mondiale de la Kazan. Americanca s-a impus în proba de 800 m liber şi a făcut-o cu un record mondial.

ADVERTISEMENT

8:07.39 este timpul în care a parcurs cele 16 lungimi de bazin şi este al zecelea record mondial al carierei pentru americancă şi al treilea de la această ediţie a CM.

Ledecky mai urcase pe primul loc la 200 m, 400 m şi 1500 m şi cu ştafeta SUA la 4×200 m liber. Este prima înotătoare din istorie care reuşeşte să se impună la CM în cele patru distanţe de liber.

ADVERTISEMENT

**********************************************************

UPDATE, 6 august, ora 14:32 / Alzain Tareq, în vîrstă de 10 ani, reprezentanta Bahrainului, a devenit cea mai tînără înotătoare de la un Mondial! A terminat pe ultimul loc, dar prezenţa ei acolo este de apreciat!

dsadaadaa

 

**********************************************************

UPDATE, 5 august, ora 10:41 / Marţi a fost o zi plină la CM de Nataţie. Australiana a dominat probele de 100 de m spate la masculin şi feminin Mitchell Larkin a cîştigat titlul mondial la 100 de m spate masculin, iar Emily Seebohm s-a impus în aceeaşi probă la feminin.

100 de m spate masculin:

1. Mitchell LARKIN (AUS) – 52.40

2. Camille LACOURT (FRA) – 52.45

3. Matt GREVERS (USA) – 52.66

100 de m spate feminin:

1. Emily SEEBOHM (AUS) – 58.26

2. Madison WILSON (AUS) – 58.75

3. Mie NIELSEN (DEN) – 58.86

**************************************

UPDATE, 3 august, ora 23:47 / Cea mai spectaculoasă finală a zilei a fost la 50 de metri fluture. Campion mondial a devenit Florent Manaodou, care a fost urmat de Nicholas Santos din Brazilia, (argint) şi Laslo Czeh, respectiv Conrad Czerniak (ambii bronz).

1. Florent MANAUDOU (FRA) – 22.97

2. Nicholas SANTOS (BRA) – 23.09

3. Laszlo CSEH (HUN) – 23.15 and Konrad CZERNIAK (POL) – 23.15

**************************************

UPDATE, 02 august, ora 21:40 / Încă nu au început finalele la înot la CM de Nataţie şi avem deja primul record mondial doborît. Suedeza Sarah Sjostrom a bătut recordul la 100 m fluture în semifinalele probei. Ea a fost cronometrată cu 55 de secunde şi 74 de sutimi. Vechiul record era deţinut de americanca Dana Vollmer cu 55,98. 

***********************************

UPDATE, 01 august, ora 18:11 / În acest weekend se încheie prima parte a Campionatului Mondial de Nataţie. Sîmbătă şi duminică au loc ultimele competiţii de înot sincron şi sărituri în apă. Luni şi marţi vor avea loc şi săriturile de la înaltă înălţime. 

În clasamentul medaliilor, China şi Rusia domină, cu cîte 7 medalii de aur. Chinezii sînt pe primul loc, avînd 7 medalii de argint şi 3 medalii de bronz.  Clasamentul pe medalii: 

chinei

**********************

UPDATE 31 iulie, ora 16:16 / Programul zilei de vineri:

31072015

 

Pînă acum, China este pe primul loc la clasamentul medaliilor, cu 15 medalii: 6 de aur, 6 de argint şi 3 de bronz.

***************************************************************

UPDATE 30 iulie, ora 17:29 / La prima sa apariţie la Kazan, Natalie Işcenko, una dintre cele mai titrate sportive la sărituri, a reuşit să obţină o nouă medalie de aur pentru Rusia, a 18-a cîştigată de ea în carieră. Cu un program artistic pe coloana sonoră “Violonistul Diavolului”, opera lui Niccolo Paganini, Işcenko a fasinat juriul. A obţinut 97,2333 puncte şi le-a devansat pe Huang Huechen, din China, şi Ona Carbonell, Spania.

UPDATE 29 iulie, ora 9:50Deşi au trecut doar patru zile de la startul Campionatului Mondial de Nataţie, China a reuşit să strîngă deja nu mai puţin de şase medalii de aur. Performanţa a fost completată marţi seară, cînd multiplul campion olimpic Qin Kai a reuşit să ia primul loc la sărituri, poziţie pe care a împărţit-o cu un compatriot, Cao Yuan.

UPDATE 28 iulie, ora 01:30 / Performanţă surprinzătoare a ţării gazdă în programul de înot sincron. Rusia a reuşit să ia medalia de aur cu un punctaj de 95,7457, urmată de China, cu 94,4605, şi Japonia, cu 92,4133. Deşi pornea favorită la startul acestei probe, Spania nu a reuşit să obţină un loc pe podium.

UPDATE 27 iulie, ora 8:40 / Astăzi este a doua zi din Campionatul Mondial de Nataţie. Iată programul zilei:

adadasdasdasda

UPDATE 26 iulie, ora 10:23 / S-au acordat primele medalii la Campionatul Mondial de Nataţie de la Kazan. Sîmbătă au avut loc primele finale la sărituri în apă, înot sincron şi în apă deschisă. 

China a reuşit să ia două medalii de aur la înot sincron, platformă de 1 metru masculin şi feminin. Asiaticii sînt pe primul loc în clasamentul medaliilor. Rusia, Africa de Sud şi Statele Unite au adunat şi ele cîte un titlu mondial după prima zi.

**********************************************

UPDATE 25 iulie, ora 10:30 / Peste 6000 de spectatori au partipat la festivitatea de deschidere a Campionatului Mondial din 2015 de la Kazan. Tema centrală a fost, evident, cea acvatică, imaginile fiind spectaculoase. De pe data de 24 iulie şi pînă în 9 august, competiţiile de nataţie vor ţine capul de afiş în lumea sportului. 

Rezultatele şi rezumatele probelor din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie pot fi urmărite pe FANATIK.RO.

gho

*********************************

UPDATE, 24 iulie, ora 09:50 / Astăzi începe Campionatul Mondial de Nataţie de la Kazan. Prima competiţie va fi de la ora 16:00 cînd încep calificările la sărituri în apă masculin, trambulină 1 metru. 

De la ora 19:40 are loc festivitatea de deschidere a competiţiei. Prima săptămînă va fi dominată de săriturile în apă, concursurile de polo, înot în aer liber şi înot sincron. 

**********************

UPDATE, 21 iulie, ora 12:02 / Sportivi din 186 de ţări şi oficialii forului mondial de nataţie au început să aterizeze la Kazan acolo unde au avut parte de o primire caldă din partea gazdelor.

Au început deja primele antrenamente ale probelor de sărituri în apă şi polo, care vor inaugura competiţia pe 24 iulie.

*************************************

UPDATE, 18 iulie, ora 15:19 / Campionatul Mondial de Nataţie de la Kazan va începe peste doar cinci zile, iar oraşul din Rusia va fi luat cu asalt în următoarele zile de sportivi, oficiali şi jurnalişti. Organizatorii aşteaptă ca aproximativ 5.000 de persoane să ajungă în aceste zile la Kazan. Autorităţile din Rusia au oferit liber la vize în perioada 15 iulie – 15 august 2015 tuturor celor implicaţi la această competiţie.

UPDATE, 15 iulie, ora 11:31 / Au mai rămas 9 zile pînă la startul Campionatului Mondial de Nataţie de la Kazan. În prima săptămînă de concurs vor predomina probele de sărituri în apă, înot sincron şi polo. Din a doua săptămînă a competiţiei predomină probele de înot. 

Programul complet: 

jugu

UPDATE, 12 iulie, ora 11:34Michael Phelps, cel mai titrat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice, a fost suspendat şase luni de Federaţia Americană de Nataţie, după ce a fost arestat pentru conducere în stare de ebrietate în toamna anului trecut, iar aucm a mai primit o lovitură.

Federaţia Americană i-a cerut sportivului să accepte faptul că nu va participa la Campionatele Mondiale de nataţie de la Kazan, din Rusia.

*********************************************

UPDATE, 10 iulie, ora 15:12 / Campionatul Mondial de Nataţie va avea loc pe stadionul Kazan Arena. Este unul dintre cele mai moderne stadioane din Europa şi a fost construit pentru a găzdui meciuri la Campionatul Mondial din 2018. 

Arena a fost special pregătită pentru mondialul de nataţie, fiind amenajate două bazine de 50 de metri în locul gazonului. Unul dintre ele e bazinul pentru competiţii, iar celălalt e folosit pentru încălzirea sportivilor. Capacitatea arenei la mondialul de nataţie este de 15.000 de spectatori.

*****************************

UPDATE, 7 iulie, ora 16:18 / Organizatorii Campionatului Mondial de Nataţie le-au pregătit o surpriză fanilor! A fost lansată aplicaţia de mobil pentru această competiţie, în care se pot găsi toate informaţiile.

Cu ajutorul aplicaţiei fanii vor găsi instant informaţii despre programul competiţiei, arenele, transportul în comun, etc. Această aplicaţie poate fi downloadată atît pe Android, cît şi pe ITunes.

UPDATE 4 iulie, ora 16:37 / Campionatele Mondiale de Nataţie de la Kazan din Rusia vor fi atent supravegheate şi din punctul de vedere al controalelor antdoping. 

Organizatorii au anunţat că regulile anti-doping în competiţia care va începe pe 24 iulie vor fi mai stricte ca oricînd, iar sportivii care vor fi prinşi riscă o suspendare de 2 ani. 

*************************

Organizatorii Campionatelor Mondiale de nataţie 2015, de la Kazan, din Rusia, au raportat deja că recordul anterior de participare la un astfel de eveniment, a fost doborît. La data de 10 aprilie, pe listele oficiale de înscrieri s-a ajuns la poziţia 2557.

Precedentul record în materie era deţinut de Campionatele Mondiale de nataţie de la Roma, din 2009, cînd au fost prezenţi la starturi 2556 de sportivi. O altă sumă record este cea a seturilor de medalii care se vor decerna la Kazan. Graţie noilor probe introduse în program de FINA, la Campionatele Mondiale de nataţie din acest an vom avea în total 75 de întreceri care se vor finaliza cu tot atîtea titluri de campion mondial.

Se anunţă deci o vară incendiară, Campionatele Mondiale de nataţie urmînd a avea loc între 24 iulie şi 9 august. Sporturile la care se va concura sînt înot, sărituri în apă, înot în ape deschise, înot sincron şi polo pe apă.

ADVERTISEMENT