News

Record de pedepse pentru un șofer din Târgu Mureș: amenzi de 11.800 lei și 420 de zile fără permis

Un șofer de 21 de ani a reușit să primească într-o singură seară 15 contravenții care însumează 11.800 lei, la care se adaugă și o suspendare a permisului pentru 420 de zile.
21.02.2022 | 08:13
Record de pedepse pentru un sofer din Targu Mures amenzi de 11800 lei si 420 de zile fara permis
Șoferul a primit amenzi care însumează 11.800 lei. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un șofer de 21 de ani din Târgu Mureș a reușit să primească să strângă un număr record de contravenții într-un timp foarte scurt. Mai exact, 15 amenzi doar într-o singură noapte, notează Știri pe surse.

Pe lângă cele 15 amenzi care au o valoare totală de 11.800 lei, șoferul de 21 de ani a mai primit din partea polițiștilor din Târgu Mureș și o interdicții de a se mai urca la volan care însumează 420 de zile.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au transmis că aceste “recorduri” au fost stabilite în seara de vineri spre sâmbătă, 18-19 februarie.

În plus, după cum au transmis oamenii legii, în timpul evenimentelor care au dus la sancționarea de mai multe ori a șoferului, acesta a reușit să producă și un accident auto. Din fericire, acest incident s-a soldat doar cu daune materiale.

ADVERTISEMENT

Acest accident a avut loc sâmbătă dimineața, la ora 02:34, atunci când polițiștii au cerut unui șofer să tragă pe dreapta în zona Pieței Trandafirilor din Târgu Mureș, dar acesta nu s-a conformat.

Polițiștii au decis să oprească mașina deoarece șoferul adoptase un stil de condus agresiv. Ulterior, acesta nu a oprit la semnalele polițiștilor și a continuat să meargă.

ADVERTISEMENT

Cronologia contravențiilor primite de șoferul de 21 de ani

Reprezentanții IPJ Mureș au oferit și o serie de detalii legate de evenimentele în care a fost implicat șoferul de 21 de ani și care au dus la amendarea acestuia de mai multe ori.

La ora 02:34, șoferul nu a respectat indicațiile oamenilor legii de a se opri și nu a purtat centura de siguranță. Aceste fapte i-au adus o amendă de 1.640 lei și o reținere a permisului pentru 60 de zile.

ADVERTISEMENT

Ulterior, la doar câteva secunde el nu a semnalizat atunci când a modificat direcția de mers și a ajuns pe contrasens. Oamenii legii au stabilit pentru aceste fapte încă o contravenție, de 1.160 lei, la care se mai adaugă alte 60 de zile de suspendare a permisului.

După un minut, șoferul a intrat pe strada Buday Nagy Antal, unde nu a semnalizat schimbarea direcției, la care se adaugă o nouă intrare pe contrasens. În acest caz, polițiștii au mai stabilit o amendă de 1.160 lei și o reținere a permisului pentru alte 60 de zile.

Odată ajuns la intersecția dintre Calea Sighișoarei și strada Pomicultorilor, conducătorul auto a mai primit o amendă de 4.060 lei, încă o suspendare a permisului pentru 60 de zile. În plus, polițiștii au decis și o reținere a certificatului de înmatriculare.

Trebuie subliniat că în această intersecție a avut loc și accidentul în care a fost implicat șoferul. După cum transmite IPJ Mureș, acest incident a avut loc după ce acesta nu a respectat semnalele luminoase ale unei autospeciale.

Ulterior, șoferul a mai primit câteva contravenții, ajungând la suma de 11.800 de lei. În plus, perioada în care acesta nu mai poate conduce a ajuns la 420 de zile.

ADVERTISEMENT