Record în Bundesliga la Freiburg – Monchengladbach 3-1! Penalty, în secunda nouă! Video

Razvan Nicolae    Catalin Oprea   
în Bundesliga
27/10/2018, 09:05
Record în Bundesliga la Freiburg – Monchengladbach 3-1! Penalty, în secunda nouă! Video GALERIE FOTO
Record în Bundesliga la Freiburg - Monchengladbach 3-1

Meciul Freiburg – Borussia Monchengladbach 3-1 a oferit un record în actualul sezon din Bundesliga. Cele două formaţii s-au întâlnit în etapa a 9-a din prima ligă a Germaniei, iar fanii care au ratat primul minut al meciului pot spune că au pierdut unul dintre momentele importante ale fotbalului mondial din ultimii ani.

După doar nouă secunde de la startul partidei, fundaşii Borussiei Monchengladbach au bâlbâit o minge, iar Yann Sommer, portarul gazdelor, a încercat să repare greşeala. Fotbalistul elveţian a încercat să-l blocheze pe Luca Waldschmidt, dar l-a faultat pe atacantul de 22 de ani şi arbitrul le-a acordat celor de la Freiburg o lovitură de la 11 metri. Nils Petersen a executat penalty-ul şi Freiburg a început meciul în avantaj încă din primul minut. La final, gazdele s-au impus, scor 3-1, chiar dacă Borussia Monchengladbach a egalat în minutul 20. În prelungirile partidei, Yann Sommer a reuşit gafa sezonului, când a degajat mingea spre centrul terenului, iar Lucas Holer a trimis mingea, de la peste 40 de metri, în poarta goală. VEZI VIDEO AICI.

Record în Bundesliga la Freiburg – Monchengladbach 3-1! În 2015 s-a dat penalty după opt secunde

Chiar dacă a fost acordat penalty-ul în secunda nouă, meciul Freiburg – Borussia Monchengladbach 3-1 nu a reuşit să bată recordul all-time din Bundesliga. În urmă cu trei ani, în partida Hamburg – Paderborn 3-0, gazdele au primit o lovitură de la 11 metri după doar opt secunde.

În sezonul 2016-17, Jaime Penedo a reuşit să-l faulteze pe William de Amorim după doar 11 secunde din meciul Dinamo – FCSB 3-1, iar rivala “câinilor” a primit cel mai rapid penalty din istoria primei ligi din România. Cea mai rapidă lovitură de la 11 metri din istoria fotbalului a fost acordată în sezonul 2004-05, într-un meci din FA Trophy, după doar şase secunde de la startul partidei dintre Witton Albion şi FC Chester.

Record în Bundesliga la Freiburg - Monchengladbach 3-1! Penalty, după nouă secunde
Record în Bundesliga la Freiburg – Monchengladbach 3-1! Penalty, după nouă secunde
Închide ×