Record în Liga 1 Betano! Ce s-a întâmplat în etapa a doua a sezonului 2018-2019

Iuliana Spirache   
în Fotbal intern
01/08/2018, 18:41
Record în Liga 1 Betano! Ce s-a întâmplat în etapa a doua a sezonului 2018-2019 GALERIE FOTO
Billel Omrani se bucură după un gol înscris pentru CFR Cluj

Record în Liga 1 Betano! Etapa a doua a sezonului 2018-2019 a adus un nou record după trei sezoane. Conform gsp, nu mai puţin de 68 de străini s-au aflat pe teren în meciurile care au avut loc în weekend-ul 27-29 iulie. Nu s-a mai ajuns în această situaţie din sezonul 2015-2017, când erau 18 echipe în Liga 1 Betano, nu 14.

Franţa şi Croaţia sunt ţările care au trimis cei mai mulţi fotbalişti din afara României. Astfel, cei 16 fotbalişti care au bifat minute în etapa 1 şi etapa 2 din Liga 1 Betano şi provin din Franţa şi Croaţia sunt: Billel Omrani (CFR Cluj), Aissa Laidouni (FC Voluntari), Abdelhak Belahmeur (FC Voluntari), Bradley Diallo (Gaz Metan Mediaş), Martin Mimoun (CSM Poli Iaşi), Hervin Ongenda (FC Botoşani), Julien Antoine Begue (Astra Giurgiu), Harlem Gnohere (FCSB), Lyes Houri (FC Viitorul Constanţa), toţi cei 9 din Franţa. Damjan Djokovic (CFR Cluj), Mate Males (CFR Cluj), Filip Mrzljak (Astra Giurgiu), Dominik Glavina (Universitatea Craiova), Renato Kelic (Universitatea Craiova), Tomislav Gomelt (FC Dinamo Bucureşti), Ivan Pesic (FC Dinamo Bucureşti), toţi cei 7 din Croaţia.

Record în Liga 1 Betano. Portugalia a fost depăşită de Franţa şi Croaţia

Franţa şi Croaţia depăşesc Portugalia, ţara care a trimis cei mai mulţi jucători în Liga 1 Betano de-a lungul anilor. În primele două etape ale sezonului 2018-2019 au jucat 6 lusitani, în frunte cu Mario Camora, căpitanul campioanei României din ediţia 2017-2018.

Nu mai puţin de 37 de ţări au fost reprezentate în primele 2 etape din Liga 1 Betano, ediţia 2018-2019. inclusiv state exotice, precum Luxemburg şi Filipine. 13 goluri au fost înscrise de fotbalişti străini în primele etape, 2 goluri a dat Carlos Fortes (singurul cu procentaj de 100%), iar 34,8% reprezintă porcentul jucătorilor străini din titalul fotbaliştilor care au fost prezenţi pe teren în ultima rundă.

20 de ţări din Europa au fost reprezentate în primele două etape din Liga 1 Betano, sezonul 2018-2019, 11 din Africa, 3 din America Centrală şi Caraibe, 2 din America de Sud şi una din Asia.

Echipa ideală a etapei a 2-a din sezonul 2018-2019

PORTAR – Cătălin Straton (Dunărea / 28 de ani / două jocuri) – Cu patru intervenţii decisive, goalkeeper-ul nou-promovatei a contribuit din plin la punctul scos în faţa campioanei. Este singurul portar fără gol încasat în ediţia curentă.

FUNDAŞI – Andrei Dumitraş (FC Botoşani / 30 de ani / două jocuri) – A făcut un joc foarte bun atât în defensivă, cât şi ofensivă. A urcat des în atac, dintr-o astfel de fază reuşind să marcheze primul său gol în tricoul Botoşaniului.
Cosmin Frăsinescu (Poli Iaşi / 33 de ani / două jocuri, FOTO) – A marcat primul gol al ieşenilor din această stagiune şi al 10-lea din contul său în Liga 1. Este fotbalistul activ cu cele mai multe meciuri în principala competiţie internă din România – 339 jocuri.
Andrei Marc (Concordia / 25 de ani / două jocuri) – A înscris unul dintre cele mai frumoase goluri din acest început de sezon. A fost a 10-a reuşită în Liga 1, cinci dintre ele fiind izbutite în ultimul an, de când îmbracă tricoul “vulturilor verzi” din Chiajna.
Daisuke Sato (Sepsi OSK / 23 de ani / două jocuri) – A dominat banda stângă, unde a blocat perfect orice iniţiativă adversă de a construi. Deşi covăsnenii au făcut în această vară multe schimbări la nivelul lotului, el a rămas punct fix în sistemul gândit de Neagoe.

MIJLOCAŞI – Mihai Roman I (FC Botoşani / 33 de ani / două jocuri) – A fost din nou omul meciului. A contribuit decisiv la ambele reuşite ale moldovenilor. Este liderul pe care orice antrenor şi l-ar dori în echipă.
May Mahlangu (Dinamo / 29  de ani / două jocuri) – A depus un efort fantastic pe toată durata derby-ului. A recuperat multe mingi şi a participat la majoritatea acţiunilor iniţiate de dinamovişti. Titular incontestabil şi în acest sezon.
Dan Nistor (Dinamo / 30 de ani / două jocuri) – A fost din nou cel mai bun jucător al dinamoviştilor. A marcat şi un gol, după o acţiune de toată frumuseţea reuşită de roş-albi. Cifre excelente în Liga 1: 17 goluri şi 44 de assisturi în 243 de jocuri.
Florinel Coman (FCSB / 20 de ani / două jocuri) – Introdus la pauză, a schimbat mult în bine jocul roş-albaştrilor. A intrat în istoria derby-ului ca al doilea fotbalist care izbuteşte o dublă din postura de rezervă, după Ionel Dănciulescu în martie 1996.

ATACANŢI – Harlem Gnohere (FCSB / 30 de ani / un joc) – Golgheterul ediţiei precedente a revenit pe teren cu gol şi a devenit primul jucător străin din istoria derby-ului FCSB – Dinamo care a marcat pentru ambele echipe. A fost a 38-a reuşită în 91 de meciuri jucate pe prima scenă din România.
Birahima Tandia (Sepsi OSK / 25 de ani / două jocuri) – Un pericol permanent pentru apărarea adversă. A marcat singurul gol al meciului, reuşita sa fiind a șasea în 19 meciuri bifate în Liga 1 Betano.

ANTRENORUL ETAPEI – Florin Bratu (Dinamo / 38 de ani) – Şi-a mobilizat excelent echipa, reuşind împreună să treacă peste momentele dificile din derby. Sub comanda sa, Dinamo arată tot mai bine, iar asta dă speranţe fanilor că favoriţii lor vor reveni în lupta pentru titlu.

 

Închide ×