News

Record în România. O femeie în vârstă de 101 ani s-a infectat cu noul coronavirus

09.08.2020 | 17:56
Record in Romania O femeie in varsta de 101 ani sa infectat cu noul coronavirus
ADVERTISEMENT

Cel mai vârstnic pacient infectat cu Covid-19 a fost confirmat la Buzău și a fost internat la Spitalul Județean.

Femeia infectată are 101 ani și este considerată de către medici cel mai în vârstă pacient din România, de la izbucnirea pandemiei.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, filosoful Mihai Șora a lăsat să se înțeleagă că a avut Covid la cei 103 ani ai săi, astfel că titlul de cel mai bătrân infectat cu Covid-19 din România rămâne în aer.

O femeie din Buzău de 101 ani s-a infectat cu Covid-19

Mihai Șora a dispărut din peisaj undeva în luna martie, când soția sa Luiza Șora a lăsat să se înțeleagă că filosoful ar fi contactat Covid-19.

ADVERTISEMENT

Pozitivi, amândoi. Și doar Dumnezeu, în mare mila Sa”, a scris Luiza Șora, fără a da mai multe detalii. Între timp, după trei luni de tăcere, Mihai Șora a revenit pe Facebook cu un mesaj de mulțumire pentru fani și un mesaj criptat în care, din nou, lăsa să se înțeleagă că a avut Covid-19.

Al Dumneavoastră bunic (devirusat și voinic), Mihai Șora”, s-a semnat Șora, fiind destul de clar pentru toată lumea că bărbatul a avut Covid.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, autoritățile nu au confirmat niciodată informația, fiind probabil un caz de izolare la domiciliu care nu a dorit să colaboreze cu medicii.

Fanii lui Șora s-au bucurat de revenirea filosofului după 3 luni de absență și i-au transmis numai gâduri de bine. „Și eu va îmbrățișez cu drag! Promiteți ca nu mai atrageți pe nimeni în afară de noi! Sa se duca în fundul pământului virușii și alți băgăreți!”, a scris un cititor, fiind completat de altul: „Wow! Ce om extraordinar sunteți!! Și-mi pare așa de bine ca dibuiți tainele tehnologiei… așa puteți înțelege puțin de ce noi cei cu mai puțină experiență nu avem timp să ne plictisim. Aș vrea să-i umplu așa zilele și bunicului meu”.

ADVERTISEMENT

Între timp, în Buzău au fost confirmate 63 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, pacienții având vârstele cuprinse între 5 luni și 101 ani.

Numărul total al persoanelor infectate cu Covid-19 în Buzău a ajuns la 1.556, potrivit ziare.com.

Femeia în vârstă de 101 ani a fost internată pe secția Cardiologie a Spitalului Județean Buzău.

ADVERTISEMENT