News

Record înfiorător în Educație! Doar 66% dintre elevi se prezintă la examenul de bacalaureat

Record înfiorător în Educație după ce numai 66% dintre elevi se prezintă la examenul de bacalaureat
12.06.2021 | 15:27
Record infiorator in Educatie Doar 66 dintre elevi se prezinta la examenul de bacalaureat
ADVERTISEMENT

Vorbim de puțin peste jumătate dintre elevii care au absolvit liceul anul acesta și care și-au dorit să încerce să ia examenul de Bacalaureat.

De altfel, procentul de 66% a fost anunţat la Iaşi chiar de ministrul Educaţiei. Sorin Cîmpeanu a recunoscut că suntem în fața unui record negativ.

ADVERTISEMENT

Record înfiorător pentru Educație!

Dacă ne raportăm la cifre trebuie să știți că puțin peste 114.000 de elevi s-au înscris la examenul de Bacalaureat din acest an.

Pare mult, dar cifra totală a celor care puteau să facă acest lucru era de peste 173.000. Examenul maturităţii i-a speriat însă pe mulți dintre ei.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani de zile, înaintea pandemiei de coronavirus,  se înscriau pentru Bacalaureat peste 115.000 de elevi.

Cauzele care au dus la acest record negativ sunt reprezentate de faptul că elevilor le-a fost mai greu să participe la cursuri online, dar şi profesorilor le-a fost mai greu să predea materia.

ADVERTISEMENT

Între timp, Sorin Cîmpeanu a făcut un apel la empatie din partea cadrelor didactice. I-a rugat pe profesori să stea de vorbă cu elevii şi să-i convingă să se înscrie măcar la sesiunea din toamnă sau la cea de anul viitor.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, vineri seară, la Digi 24, că problemele generate de pandemie s-au suprapus peste cele cronice din întăţământul românesc şi au amplificat discrepanţa dintre rural şi urban.

ADVERTISEMENT

”Amplificarea acestor diferenţe a generat, pe de o parte, renunţarea la şcoală. Vedem, din păcate, şi în numărul celor înscrişi pentru examenul de bacalaureat, care sunt doar 114.000 din promoţia curentă, formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a.

66% înscrişi la examenul de bacalaureat  din promoţia curentă – 152.000 clasa a XII-a şi 21.000 elevi de clasa a XIII-a. Este un procent mai mic decât în anii anterior, procentul celor înscrişi la Bacalaureat”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a explicat că există îngrijorări în urma acestei situaţii. ”Asta a creat îngrjorări cu privire la creşterea riscului de abandon şcolar.

Pe de altă parte, din păcate, vedem doar săptămâna aceasta numeroase cazuri de bullyng – un element îngrijorător (…)

Este tot o consecinţă a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educaţional, dar şi în planul tulburărilor sociale, comportamentale”, a mai afirmat ministrul.

ADVERTISEMENT