Fotbal international

Record la TVR! „Finala” din sferturi a înregistrat cea mai mare audiență de la Campionatul Mondial din Qatar. Câți români s-au uitat la Anglia – Franța

TVR a înregistrat cea mai mare audiență de la Campionatul Mondial după Anglia - Franța 1-2, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar.
11.12.2022 | 15:14
Record la TVR Finala din sferturi a inregistrat cea mai mare audienta de la Campionatul Mondial din Qatar Cati romani sau uitat la Anglia  Franta
Anglia - Franța a fost meciul cu cea mai mare audiență de la Campionatul Mondial din Qatar. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Odată cu înaintarea spre fazele finale ale Campionatului Mondial din Qatar, TVR 1, postul public de televiziune care transmite în exclusivitate meciurile de la Cupa Mondială 2022, a atins o altă bornă impresionantă. Anglia – Franța, „șocul” din sferturile de finală, a înregistrat cea mai mare audiență de la începutul turneului final.

Record impresionant la TVR. Anglia – Franța a înregistrat cea mai mare audiență de la Cupa Mondială din Qatar

Anglia – Franța, „finala” din sferturile Cupei Mondiale, care a fost difuzat cu începere de la ora 21:00, a fost cel mai vizionat din toate meciurile difuzate până acum de TVR de la turneul final din Qatar. Meciul spectaculos dintre cele două mari selecționate europene a adus în fața micilor ecrane cei mai mulți telespectatori.

ADVERTISEMENT

La nivel național, partida care a consemnat calificarea Franței în semifinalele Cupei Mondiale a fost vizionată de aproape un milion și jumătate de români în fiecare minut.

Mult peste ocupantele celorlalte două locuri de pe podium, Kanal D și Antena 1 cu 1 milion de telespectatori, respectiv 971.000 de telespectatori.

ADVERTISEMENT

Anglia – Franța, lider de audiență la TVR și la orașe

Duelul dintre Harry Kane și Kylian Mbappe din Anglia – Franța a avut o medie de 830.000 de telespectatori la orașe, astfel TVR 1 s-a menținut în fotoliul de lider, la o diferență considerabilă de locul 2, aproximativ 300.000 de telespectatori, potrivit Pagina de Media.

În ceea ce privește publicul comercial, în care se încadrează persoanele cu vârsta cuprinsă între 21-54 de ani din mediul urban, numărul telespectatorilor s-a menținut peste 400.000 pe minut. La fel ca în precedentele grile, TVR 1 s-a menținut lider, însă în spatele postului public de televiziune s-a aflat de această dată Pro TV.

ADVERTISEMENT

TVR se poate lăuda și cu meciul Maroc – Portugalia care a fost difuzat de la ora 17:00. Postul public de televiziune a fost lider de audiență cu partida la finalul căreia Cristiano Ronaldo și Portugalia aveau să părăsească turneul final din Qatar. Surpriza din sferturile de finală a fost urmărită în medie de 1,2 milioane de telespectatori la nivel național dintre care 660.000 la orașe și 275.000 din publicul comercial.

TVR a depășit în premieră show-ul Vocea României de la Pro TV cu meciul Olanda – Argentina

Cu o zi înainte de ultimele două partide din sferturi, TVR 1 difuza un alt meci interesant din această fază a competiției. Meciul dramatic dintre Olanda și Argentina, care s-a încheiat cu victoria la loviturile de departajare a „pumelor, a înregistrat o premieră la postul public de televiziune.

ADVERTISEMENT

Olanda – Argentina 2-2 (3-4 d.l.d) a fost urmărit la nivel național de 1,4 milioane de telespectatori în fiecare minut. Astfel, TVR 1 a depășit în premieră show-ul Vocea României de la Pro TV care a avut cu aproape 500.000 de telespectatori mai puțin.

ADVERTISEMENT