News

Record negativ de cazuri Covid-19 în America. Este a treia zi consecutivă cu infectări uriașe

06.12.2020 | 08:49
Record negativ de cazuri Covid19 in America Este a treia zi consecutiva cu infectari uriase
ADVERTISEMENT

Un nou record negativ de persoane infectate cu noul tip de coronavirus s-a înregistrat pe teritoriul american, una dintre țările „fruntașe” la numărul de cazuri COVID-19. Este a treia zi consecutivă în care datele arată infectări de peste 200.000 de cazuri. 

Potrivit ultimelor date raportate de celebra universitate Johns Hopkins, Statele Unite ale Americii au înregistrat sâmbătă, 5 decembrie 2020, un record negativ de infectări cu noul tip de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba de 230.000 de cazuri în ultimele 24 de ore, arată Agerpres. În felul acesta numărul de persoane diagnosticate cu COVID-19 urcă până la 14,3 milioane, o cifră record chiar și pentru un stat atât de mare.

America, un nou record negativ cu noul tip de coronavirus

Ultimul bilanț mai arată că, în același interval au decedat 2.527 de persoane infectate cu virusul din China, în momentul de față statul american confruntându-se cu o recrudescență spectaculoasă a pandemiei, care a pus stăpânire pe întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Autoritățile sanitare sunt de părere că numărul de cazuri a crescut atât de alarmant din cauza Zilei Recunoștinței de săptămâna trecută, sărbătoare cinstită de foarte mulți americani, motiv pentru care aceștia nu au mai ținut cont de reguli și măsuri.

Cetățenii americani au călătorit în ciuda faptului că au fost avertizați în privința răspândirii virusului din China. Din păcate, situația nu pare să se îndrepte prea curând, Statele Unite fiind una dintre cele mai grav afectate de această boală nemiloasă.

ADVERTISEMENT

De la începutul pandemiei și până în prezent, Statele Unite ale Americii au înregistrat peste 14,3 milioane de cazuri de contaminare, în timp ce numărul de decese cauzate de coronavirus a ajuns la 281.121.

În întreaga lume sunt peste 66,5 milioane de cazuri de persoane care au boala, numărul de decese urcând la 1,53 milioane. Din păcate, situația nu este deloc bună nici în alte zone ale lumii, cercetătorii observând o accentuare a pandemiei.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil numărul de cazuri va continua să crească la nivel global, oamenii de știință lucrând la foc continuu pentru a găsi un vaccin sigur și eficient, înainte ca pandemia să fie tot mai gravă.

ADVERTISEMENT