Fotbal international

Record negativ pentru Liverpool! E singura echipă care a fost eliminată de două ori din „optimile” UCL, la doar un an după ce a cucerit trofeul

14.03.2020 | 15:29
Record negativ pentru Liverpool E singura echipa care a fost eliminata de doua ori din optimile UCL la doar un an dupa ce a cucerit trofeul
ADVERTISEMENT

Liverpool a pierdut calificare pe teren propriu împotriva lui Atletico Madrid (2-3 la general), iar „cormoranii” au stabilit un record negativ, fiind singura echipă eliminată de două ori din „optimile” Champions League, la distanță de doar un an după ce au cucerit trofeul.

Liverpool a stabilit un record negativ în Champions League

Liverpool a stabilit un record negativ după ce Atletico Madrid i-a eliminat din faza optimilor de finală Champions League. Astfel, „cormoranii” devin singura formație care este eliminată de două ori în „optimi”, la doar un an după ce au cucerit trofeul.

ADVERTISEMENT

Prima dată când Liverpool a suferit o eliminare în „optimile” Champions League, la un an distanță după ce au câștigat competiția, s-a întțmplat în sezonul 2005-2006, când „cormoranii” nu au reușit să înscrie niciun gol în 180 de minute în confruntarea cu Benfica Lisabona.

„Lusitanii” s-au impus cu scorul de 3-0 la general, după ce au reușit să se impună și pe „Anfield Road”, cu 1-0.

ADVERTISEMENT

Echipele care au fost eliminate în faza „optimilor” Champions League la doar un an după ce au cucerit trofeul:

  • Liverpool – de două ori
  • AC Milan – o dată
  • Real Madrid – o dată
  • Barcelona – o dată
  • FC Porto – o dată

Jurgen Klopp a fost nervos după eliminarea cu Atletico Madrid

Jurgen Klopp a fost nervos după ce Liverpool a fost eliminată de Atletico Madrid și i-a acuzat pe elevii lui Diego Simeone că nu au jucat fotbal și că mai mult s-au apărat.

ADVERTISEMENT

„Încerc să îmi găsesc cuvintele potrivite. Cea mai mare greșeală a noastră a fost că nu am marcat al doilea gol în cele 90 de minute regulamentare. Până în prelungiri am făcut un joc excepțional, dar golurile pe care le-am primit sunt de nepermis. 

După golul nostru de 2-0 ceva s-a schimbat. Nu am mai reușit să facem același joc din primele 90 de minute, am părut obosiți. Eu sunt foarte mulțumit de prestația jucătorilor. Este extrem de dificil să joci contra unei astfel de echipe”.

ADVERTISEMENT

„Nu înțeleg, cu jucătorii pe care Atletico îi are să joace un astfel de fotbal. Ar putea să joace și ei fotbal, dar preferă să stea în apărare și să încerce pe contraatac.

Nu este normal că am pierdut în seara asta, e foarte greu de acceptat, mai ales când băieții au făcut un joc extraordinar împotriva unei echipe care s-a apărat cu două linii de câte patru fotbaliști”, a mai spus tehnicianul „cormoranilor”.

  • 6 trofee Champions League are Liverpool în palmares
ADVERTISEMENT