Fotbal intern

Record negativ: Universitatea Craiova și-a egalat cel mai slab parcurs de la revenirea în Liga 1

27.01.2021 | 13:49
Record negativ Universitatea Craiova sia egalat cel mai slab parcurs de la revenirea in Liga 1
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a ajuns la un nou record negativ și și-a egalat cel mai slab parcurs de la revenirea în Liga 1. Cu șase meciuri fără victorie, „alb-albaștrii” au ajuns să nu mai sperie pe nimeni. Atingerea unui asemenea prag s-a mai întâmplat de două ori în sezonul 2014-2015, primul de la promovare. 

Oltenii au controlat jocul de la Voluntari, dar fotbalul se joacă pe goluri, iar Craiova a marcat o singură dată în Ilfov, exact ca adversarii, astfel că remiza trupei lui Corneliu Papură o afundă și mai rău pe Universitatea într-o criză de rezultate.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul Papură a atras atenția că jucătorii săi nu au practicat un joc prea bun în repriza a doua, având în vedere terenul acoperit de zăpadă.

Universitatea Craiova și-a egalat cel mai slab parcurs de la revenirea în Liga 1. Oltenii au 6 meciuri fără victorie, lucru care nu s-a mai întâmplat din sezonul 2014-2015

După mai mulți ani de secetă, Craiova fotbalistică se întorcea pe prima scenă în sezonul 2014-2015, însă revenirea Științei nu a speriat prea mult adversare. Universitatea, cu „Jerry” Gane pe bancă, actualul tehnicianul al lui Dinamo, a început campionatul foarte slab, cu șase meciuri consecutive fără victorie și numai depărțirea de tehnician a fost soluția pentru ca „juveții” să înceapă să câștige.

ADVERTISEMENT

Rezultatele au venit contra echipelor Pandurii Târgu Jiu (a. 1-1), FCSB (d. 1-3), FC Viitorul (a. 2-2), Gaz Metan Mediaș (d. 0-1), Petrolul Ploiești (a. 0-2) și Astra Giurgiu (d. 0-5). După acest ultim eșec, Gane a fost demis, iar pe banca tehnică și-a făcut apariția tandemul Sorin Cârțu – Emil Săndoi. Nu numai că cei doi au și reușit să câștige primul joc, adică 1-0 cu Oțelul Galați, ci au ajuns la o serie record de invincibilitate, 19 meciuri în campionat fără a simți gustul înfrângerii. Din acel lot mai fac parte Stephane Acka, Andrei Ivan, Bogdan Vătăjelu, Nicușor Bancu și Alexandru Mateiu

  • 4 înfrângeri și două egaluri bifase Craiova în primele șase runde din sezonul 2014-2015 al Ligii 1
  • 5 egaluri și o înfrângere are Universitatea lui Papură în acest moment în ultimele 6 meciuri
ADVERTISEMENT

De remarcat că seria de meciuri fără victorie a Craiovei începuse de dinaintea startului în Liga 1, deoarece mai jucase și un meci în Cupa Ligii, pierdut cu 0-1 în fața Rapidului.

Tot în sezonul 2014-2015 a venit și a doua serie de 6 jocuri fără victorie, cu Sorin Cârțu și Emil Săndoi pe banca tehnică a Universității Craiova

Chiar dacă au avut rezultate fantastice la venirea pe banca tehnică a Universității Craiova, cele două foste mari glorii ale fotbalului românesc au egalat și ei seria de șase meciuri nefaste. Astfel, spre finalul anului competițional, atunci când deja se aflase vestea că Bănia nu poate evolua în competițiile europene, jucătorii nu au mai fost la fel de montați și nu s-au mai concentrat.

ADVERTISEMENT

ASA Târgu Mureș (d. 1-2), Dinamo (a. 0-0), Concordia Chiajna (d. 2-2), FC Brașov (a. 0-1), FC Botoșani (d. 0-2) și CSMS Iași (a. 0-1) au fost echipele care au încurcat-o pe U Craiova. Totuși, victoria care a urmat, cea cu Rapid, scor 2-1, a fost una care i-a făcut pe olteni să uite de seria negativă, deoarece acest rezultat, stabilit chiar în „Giulești”, i-a condamnat pe bucureșteni la retrogradare.

În acest moment, Universitatea Craiova are 36 de puncte acumulate în 19 runde și se clasează pe locul 3. Rămâne de văzut dacă oltenii își vor reveni sau vor continua în această linie. „Cred că în momentul în care tot măcinăm în gol e frustrant, dar trebuie să se gândească doar la jocul de fotbal, altfel nu vor veni victoriile,” a declarat Corneliu Papură, antrenorul Universității Craiova, după FC Voluntari – Știința 1-1.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FC Argeș: 1,93 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT