ADVERTISEMENT
Sporturi

Recordul Gabrielei Szabo în proba de 5.000 de metri a fost doborât după 21 de ani! Reacția campioanei olimpice

Autor: Francisc Oprea | 28.02.2020 | 23:36
Recordul Gabrielei Szabo în proba de 5.000 de metri a fost doborât după 21 de ani! Reacția campioanei olimpice
Recordul Gabrielei Szabo în proba de 5.000 de metri a fost doborât după 21 de ani. FOTO: Federația Română de Atletism

Recordul stabilit de Gabriela Szabo în proba de 5.000 de metri la Dortmund, de 14 minute și 47 de secunde, a fost doborât după 21 de ani. Noua deținătoare a supremației este Konstanze Klosterhalfen, atletă din Germania, care a înregistrat, vineri, un timp mai bun cu 17 secunde.

ADVERTISEMENT

Recordul Gabrielei Szabo a fost doborât după 21 de ani

În 1999, la Dortmund, Gabriela Szabo stabilea un nou record european în proba de 5.000 de metri, reușind să termine cursa în 14 minute și 47 de secunde.

21 de ani mai târziu, Konstanze Klosterhalfen a reușit să doboare recordul, terminând cursa de 5.000 de metri din cadrul Boston University Last Chance Invitational în 14 minute și 30 de secunde, un timp cu 17 secunde mai bun decât cel obținut de atleta din România.

ADVERTISEMENT

La scurt timp de la performanța atinsă de sportiva din Germania, Gabriela Szabo a transmis, prin intermediul contului personal de Facebook, un mesaj de felicitare.

După 21 de ani, recordul european a fost doborât! Frumos, fiecare generaţie de sportivi a ridicat şi ridică fanii în picioare pentru a aplauda! Astăzi este momentul ei”, a transmis Gabriela Szabo.

ADVERTISEMENT

Gabriela Szabo, de doi ani în conducerea CSM București

Gabriela Szabo, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice din 2000, de la Sydney, este în prezent directorul general al CSM București și a vorbit, într-un interviu acordat pentru FANATIK, despre cei doi ani de mandat la club.

S-au făcut foarte multe lucruri. Am încercat să eficientizăm toate cheltuielile din club, să-l transparentizăm, să avem o evidenţă clară în ceea ce priveşte centrele de copii şi juniori.

ADVERTISEMENT

Suntem pentru al doilea an cea mai bună secţie de atletism din ţară, tocmai ne-am întors de la Balcaniadă cu șase medalii, ceea ce clubul nu a avut niciodată.

Într-adevăr, regina este disciplina handbal. Totul se învârte în jurul acestei echipe minunate care a fost clădită acum 6 sau 7 ani. În 2018-2019 s-a întâmplat să avem foarte multe accidentări, opt”, a declarat Gabriela Szabo pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!