Fotbal international

Recordul lui Buffon. Care sunt cei cinci magnifici cu şapte titluri în Serie A. Video

14.05.2018 | 08:53
Recordul lui Buffon. Care sunt cei cinci magnifici cu şapte titluri în Serie A. Video
Recordul lui Buffon: singurul cu nouă titluri în Serie A
ADVERTISEMENT

Gianluigi Buffon a stabilit un record pentru Serie A. La 40 de ani, portarul lui Juventus a devenit primul jucător din istoria eşalonului de onoare al fotbalului italian care îşi trece în palmares nu mai puţin de nouă titluri de campion. Toate cu echipa torineză, la care joacă din 2001.

Juventus şi-a asigurat în meciul de la Roma cel de-al şaptelea scudetto consecutiv, făcând 0-0 cu echipa locală care poartă numele capitalei Italiei. A fost rezultatul care a convenit de minune ambelor echipe, care au uitat de încrâncenarea istorică dintre ele şi şi-au atins scopul: bianconerii titlul, Roma – loc de Champions League.

ADVERTISEMENT

Recordul lui Buffon şi recordurile echipei – puncte de reper în istoria Serie A

În lotul echipei care a confiscat titlul în Serie A sunt cinci jucători care au participat la câştigarea tuturor celor şapte titluri. Aceştia sunt: Gigi Buffon, Andrea Barzagli, Claudio Marchisio, Giorgio Chiellini şi Stephan Lichtsteiner. Dintre ei, în mod sigur elveţianul Lichsteiner va pleca la finalul acestui sezon şi nu este exclus să o facă şi Marchisio.

Totodată, bianconerii au dovedit că sunt la fel de atenţi şi la a doua competiţie internă a Italiei, Cupa. Ei au reuşit o performanţă rară, să câştige eventul în ultimii patru ani consecutiv. Anul acesta finala Cupei a fost o plimbare în parc în a doua repriză a meciului cu AC Milan, adjudecat de băieţii lui Massilmiliano Allegri cu 4-0.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri