Fotbal international

Recordul obţinut de Real Madrid în 2018! Ce au reuşit “galacticii” în cele 60 de meciuri ale anului

24.12.2018 | 12:36
Recordul obtinut de Real Madrid in 2018 Ce au reusit galacticii in cele 60 de meciuri ale anului

Real Madrid a stabilit un record în 2018, un an în care formaţia de pe “Santiago Bernabeu” a cucerit Liga Campionilor, pentru a treia oară consecutiv, şi Campionatul Mondial al Cluburilor. Madrilenii au jucat 60 de meciuri în ultimele 365 de zile, iar jucătorii echipei au bifat o performanţă uluitoare.

Niciun fotbalist al lui Real Madrid nu a fost eliminat în cele 60 de meciuri jucate de echipă în 2018, iar catalanii au fost primii care au observat acest detaliu statistic. Dani Carvajal a fost ultimul fotbalist al “galacticilor” care a văzut un cartonaş roşu. Fundaşul de 26 de ani a fost eliminat, după ce a comis un henţ în careu, în meciul Real Madrid – Barcelona 0-3, partidă disputată pe 23 decembrie 2017.

Recordul obţinut de Real Madrid în 2018. Când a fost eliminat ultima oară Sergio Ramos

Real Madrid a stabilit un record greu de doborât în 2018 şi a încheiat anul fără ca vreun jucător al echipei să fie eliminat. Jurnaliştii de la Mundo Deportivo au fost uluiţi de performanţa obţinută de madrileni, în condiţiile în care Sergio Ramos este unul dintre fotbaliştii echipei care a primit cele mai multe cartonaşe în carieră. Cu toate acestea, catalanii au susţinut că fundaşul de 32 de ani trebuia să fie eliminat în câteva dintre meciurile din 2018, în special în finala Ligii Campionilor, când l-a accidentat pe Mohamed Salah, faza fiind una dintre cele mai controversate ale anului.

Recordul obţinut de Real Madrid în 2018. Dani Carvajal a fost ultimul jucător al madrilenilor care a fost eliminat
Recordul obţinut de Real Madrid în 2018. Dani Carvajal a fost ultimul jucător al madrilenilor care a fost eliminat

Sergio Ramos a ajuns la peste 400 de zile fără cartonaş roşu primit, fundaşul de 32 de ani fiind eliminat ultima oară pe 2 decembrie 2017, în meciul Athletic Bilbao – Real Madrid 0-0. În întreaga carieră, căpitanul lui Real Madrid a văzut de 17 ori cartonaşul roşu şi a primit 141 de avertismente. Sâmbătă, “galacticii” au cucerit Campionatul Mondial al Cluburilor după ce au învins-o pe Al Ain, scor 4-1, în finala competiţiei disputate în Emiratele Arabe Unite.

Tags: