Simona Halep

Recordul șocant cu care Simona Halep se prezintă înainte de Australian Open! Niciun lider mondial nu a avut un bilanț negativ de acest gen

09.01.2019 | 09:52
Recordul socant cu care Simona Halep se prezinta inainte de Australian Open Niciun lider mondial nu a avut un bilant negativ de acest gen

Simona Halep nu traversează cea mai bună perioadă a carierei. Deși 2018 i-a adus primul titlu de Mare Șlem, la Australian Open, liderul mondial se prezintă cu un record șocant. Înaintea turneului de la Antipozi, cea mai bună jucătoare de tenis a lumii vine cu o serie negativă. Ultimele cinci jocuri disputate de româncă au însemnat tot atâtea înfrângeri.

Parcursul dezastruos a început în august, la Cincinnati! Simona Halep a ajuns până în finala turneului pe care a pierdut-o în fața olandezei Kiki Bertens. Mai mult de atât, liderul mondial a avut și o minge de meci și competiție, dar nu a putut să închidă jocul. A fost pentru a treia oară în carieră când Halep a pierdut ultimul act de la Cincinnati. “E a treia finală pierdută, îmi pare rău că am pierdut, iubesc acest turneu și mi-aș fi dorit să câștig. Mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit. Am fost foarte obosită în această săptămână, dar a fost plăcut să joc în fața acestor fani minunați”, spunea Halep care începea să acuze o stare de oboseală.

Recordul șocant cu care Simona Halep se prezintă înainte de Australian Open! Halep
Simona Halep nu a mai câștigat o partidă de tenis din luna august a anului 2018

Recordul șocant cu care Simona Halep se prezintă înainte de Australian Open!

Finalul lunii august a adus eliminarea fără drept de apel de la US Open. Halep a pierdut meciul din primul tur cu Kaia Kanepi, în condițiile în care după turneul de la Cincinnati a spus pas competiției de la New Haven din cauza unei accidentări la tendonul lui Ahile. O oră și 15 minute a stat pe teren la ultimul turneu de Mare Șlem al anului românca.

Accidentările au chinuit-o în continuare pe Halep care și-a luat o lună întreagă de pauză. A revenit la Wuhan, acolo unde a intrat direct în turul 2. Dominika Cibulkova a executat-o însă în două seturi, într-o partidă în care românca a cerut de mai multe ori intervenția medicilor. La 0-5 în primul set, Halep a acuzat dureri mari la spate, apoi în actul secund s-a plâns de crampe la coapsa stângă.

Serie înfiorătoare pentru Halep

Halep a rămas în Asia, a mers la Beijing, dar a abandonat în turul 1. Tunisianca Ons Jabeur a fost adversara româncei care a plecat la vestiare în primul set acuzând dureri mari la spate. A revenit, a continuat primul act, pierdut fără drept de apel, scor 1-6, apoi a abandonat. Moscova și Turneul Campioanelor erau următoarele competiții la care trebuia să participe liderul mondial până la finalul anului, dar hernia de disc i-a dat toate planurile peste cap. Halep s-a retras, și-a luat o nouă pauză și a încercat să pregătească sezonul 2019, unul pe care l-a început, de asemenea cu o înfrângere, a cincea consecutivă înaintea turneului de la Asutralian Open.

  • 18 turnee WTA a câștigat Simona Halep în întreaga carieră