Fotbal international

Recordul uluitor al lui Luka Modric la Campionatul Mondial! I-a luat fața lui Ronaldo grație programului

Desemnat omul meciului contra Marocului, Luka Modric devine și primul jucător european care a evoluat la întreceri continentale și mondiale disputate în trei decenii diferite.
23.11.2022 | 18:59
Recordul uluitor al lui Luka Modric la Campionatul Mondial Ia luat fata lui Ronaldo gratie programului
Luka Modric este primul jucător european care a jucat în trei decenii la rând la competiția continentală și Campionatul Mondial.
ADVERTISEMENT

Finalistă la ultima ediție, Croația a debutat la Cupa Mondială din Qatar cu un 0-0 împotriva Marocului. Dacă rezultatul nu i-a dat motive de satisfacție, Luka Modric a avut totuși un motiv de satisfacție la finele acestei partide. A fost omul meciului. Și a stabilit două recorduri la apariția cu numărul 155 în tricoul reprezentativei.

Trofeu și recorduri pentru Luka Modric

Maroc – Croația a adus al treilea rezultat de 0-0 la această ediție a Cupei Mondiale. Un rezultat oarecum firesc după modul în care s-a desfășurat partida. Ambele formații părând mai interesate să-și anihileze adversara.

ADVERTISEMENT

Omul meciului? Ei bine, Luka Modric. Care, da, este adevărat, n-a izbutit să-și ducă echipa la victorie. Dar a fost responsabil cu echilibrul pentru formația sa.

Dincolo de borna deja amintită, legată de numărul de selecții, Luka Modric a stabilit și un alt record pentru reprezentativa țării sale. Devenind cel mai vârstnic croat care a evoluat la Mondiale.

ADVERTISEMENT

Jucătorul lui Real Madrid are 37 de ani și 75 de zile. Și a depășit performanțele stabilite de Drazen Ladic, care juca, la 35 de ani și 191 de zile, contra Olandei, pe 11 iulie 1998.

Euro și Mondial în trei decenii la rând pentru Luka Modric

Și nu este totul. Este primul jucător de pe Bătrânul Continent care a bifat prezențe la Euro și Campionatul Mondial în trei decenii diferite. Performanță pe care o va bifa și Cristiano Ronaldo. Însă, din pricina programului, cel mai devreme, mâine, contra Ghanei.

ADVERTISEMENT

Luka Modric și-a făcut debutul pentru echipa de seniori a țării sale în anul 2006, într-un amical contra Argentinei. Și avea să bifeze prima participare la Mondiale chiar în acel an, intrând din postura de rezervă, în meciurile cu Japonia și Australia.

După instalarea lui Slaven Bilic pe banca tehnică, avea să capete un rol mult mai important. Și înscria primul său gol tot în acel an. Mai exact, pe 16 august, într-un amical jucat la Livorno, cu campioana mondială, Italia, câștigat de croați cu 2-0.

ADVERTISEMENT

A urmat apariția de la Euro 2008. Dar și, în deceniul următor, la Euro 2012 și 2016, ca și la Cupa Mondială, în 2014 și 2018. La ultima, în calitate de căpitan, izbutind să-și ducă echipa în finală. Dar și să obțină titlul de jucător al turneului.

Iar în acest deceniu, Euro 2020, competiție disputată anul trecut, din pricina pandemiei. Iar acum, Cupa Mondială din Qatar.

ADVERTISEMENT