Fotbal international

Recorduri negative pentru Sergio Ramos. E jucătorul cu cele mai multe “galbene” din Champions League

20.09.2018 | 09:17
Recorduri negative pentru Sergio Ramos. E jucătorul cu cele mai multe "galbene" din Champions League

Sergio Ramos a stabilit mai multe recorduri negative în tricoul lui Real Madrid. Spaniolul a devenit jucătorul cu cele mai multe cartonașe galbene din istoria Champions League, după ce a primit al 37-lea avertisment în meciul disputat pe teren propriu și câștigat cu scorul de 3-0 împotriva celor de la AS Roma, în prima etapă din cadrul grupelor. Astfel, Ramos l-a depășit pe Paul Scholes (36 de avertismente). La vârsta de 32 de ani, fundașul central are cele mai multe cartonaşe galbene din istoria lui Real Madrid.

Nu sunt singurele recorduri negative pentru Sergio Ramos, care a primit cel de-al 37-lea cartonaș galben din Champions League în minutul 23 al partidei cu AS Roma, după ce i-a pus o piedică unui adversar. Ramos este, totodată, fotbalistul cu cele mai multe cartonașe galbene din istoria primei ligi din Spania, dar și din echipa națională a Spaniei. Spaniolul este cunoscut pentru faptul că se luptă cu duritate pentru a câștiga mingi pentru echipa sa și nu se ferește să intre tare la adversari.

Sergio Ramos este și jucătorul cu cele mai multe cartonașe roșii din istoria Realului

Sergio Ramos nu excelează doar la capitolul cartonașelor galbene. El este, în același timp, jucătorul cu cele mai multe cartonașe roșii din istoria Realului. A fost eliminat de 24 de ori în toate competițiile, fiind totodată și fotbalistul cel mai eliminat din La Liga (de 19 ori). Ramos a jucat în 570 de partide pentru Real Madrid. A înscris 76 de goluri și a dat 37 de pase de gol. Pentru Sevilla a jucat 45 de meciuri și a înscris 3 goluri. La naționala Spaniei a bifat 158 de meciuri și 14 goluri.

Sergio Ramos, dur și în afara terenului

Jucătorul Realului nu este dur doar pe terenul de joc, ci și în afara acestuia, unde nu ratează ocazia să își taxeze adversarii când crede că este cazul. Ultima dată s-a întâmplat în urmîă cu doar câteva zile, când l-a ironizat pe Antoine Griezmann, rivalul de la Atletico Madrid. Căpitanul Realului a dus războiul dintre cele două grupări pe alte fronturi. Totul a pornit după ce francezul a declarat că este la același nivel cu Cristiano Ronaldo și Lionel Messi și s-a autopropus pentru Balonul de Aur. Atât a așteptat Sergio Ramos, care l-a taxat imediat pe atacant.

“Când îl aud pe acest copil vorbind, mă gândesc la fotbaliști precum Totti, Buffon, Iker, Raul, Iniesta, Xavi și la alții care au casa plină de trofee, dar niciun Balon de Aur. El ar trebui să plătească pentru atenția unor oameni precum Simeone, Godin sau Koke. Cu toate acestea, mereu am spus că este un jucător foarte bun”, a declarat Ramos.

Între cei doi, de altfel, mocnește de ceva vreme un adevărat război. Mai întâi de toate, atacantul lui Ateltico Madrid a sărbătorit într-un mod cu totul aparte câștigarea Supercupei Europei. A postat pe contul său de Instagram o imagine în care apare pe un tron, iar Sergio Ramos îi așează coroana pe cap.
Din 2014 evoluează Antoine Griezmann pentru Atletico Madrid. 145 de partide a bifat francezul în tricoul formației pentru care a reușit să marcheze de 80 de ori. Un trofeu Europa League, o supercupă a Spaniei și o supercupă a Europei sunt reușitele atacantului alături de Atletico.
Tags: