Fotbal international

Recordurile fabuloase doborâte în Lazio – Bayern. Robert Lewandowski și un puști englez, în centrul atenției

23.02.2021 | 23:13
Recordurile fabuloase doborate in Lazio  Bayern Robert Lewandowski si un pusti englez in centrul atentiei
ADVERTISEMENT

Meciul dintre Lazio Roma și Bayern Munchen, din optimile UEFA Champions League, a produs doborârea a două recorduri remarcabile. Protagoniști au fost Robert Lewandowski și Jamal Musiala, ambii la Bayern. 

Polonezul a devenit al treilea cel mai bun marcator din istoria competiției, depășindu-l pe legendarul Raul, fost la Real Madrid. De cealaltă parte, Jamal Musiala a stabilit și el un record la nici 18 ani.

ADVERTISEMENT

Puștiul lui Bayern a devenit cel mai tânăr marcator englez din istoria Ligii Campionilor. El va deveni major de abia în data de 26 februarie.

Recordurile fabuloase doborâte în Lazio – Bayern. Robert Lewandowski, peste Raul!

Polonezul Robert Lewandowski, cel care a fost considerat de mulți experți și fani din Europa drept câștigătorul moral al Balonului de Aur, neacordat în 2020, a marcat o reușită individuală fantastică în meciul cu Lazio, de pe Stadio Olimpico.

ADVERTISEMENT

Lewandowski a deschis scorul în minutul 9 al partidei de la Roma și a urcat pe podiumul celor mai buni marcatori din istoria Ligii Campionilor. Polonezul l-a depășit pe spaniolul Raul Gonzalez, cel care este o adevărată legendă pentru Real Madrid.

Doar Cristiano Ronaldo (134 de goluri) și Lionel Messi (118) au reușit mai multe goluri decât Robert Lewandowski în UEFA Champions League. Polonezul a ajuns la cota 72, fiind în vârstă de 32 de ani, astfel că șansele sale de a-i ajunge pe cei din top sunt minime.

ADVERTISEMENT
  • 71 de goluri a reușit Raul Gonzalez în UEFA Champions League;
  • 1 trofeu al Ligii Campionilor are Lewandowski în palmares.

Jamal Musiala, cel mai tânăr marcator englez din istoria UCL

Tot de la Bayern vine și celălalt performer al serii. Născut la Stuttgart, în Germania, Musiala va împlini în data de 26 februarie vârsta de 18 ani. El evoluează în rolul de mijlocaș ofensiv și a reușit să marcheze în minutul 24 golul prin care Bayern a dus scorul la 2-0 pe Olimpico.

ADVERTISEMENT

Musiala a fost junior al lui Chelsea între 2011 și 2019, iar din 2020 evoluează pentru prima echipă a lui Bayern. El a adunat deja 17 apariții pentru prima echipă a bavarezilor și a marcat de trei ori. Reușita din partida cu Lazio l-a transformat în cel mai tânăr marcator englez din istoria UCL.

Mai mult decât atât, Musiala, care evoluează pentru echipa națională U21 a Angliei, deși la U16 a reprezentat și Germania, este cel de-al doilea cel mai tânăr marcator din fazele eliminatorii ale celei mai importante competiții europene.

Recordul era deținut de Bojan Krkic, fost la FC Barcelona, care a marcat în sferturile de finală ale ediției 2007-2008, pe când avea 17 ani și 217 zile. Catalanii jucau atunci împotriva nemților de la Schalke 04.

  • 17 ani și 363 de zile avea Musiala când a marcat contra lui Lazio;
  • 1,80m măsoară mijocașul ofensiv al lui Bayern.
ADVERTISEMENT