Sporturi

Recordurile stabilite de Novak Djokovic după victoria la Australian Open! Rafael Nadal, cea mai slabă prestaţie într-o finală de Mare Şlem

27.01.2019 | 16:41
Recordurile stabilite de Novak Djokovic dupa victoria la Australian Open Rafael Nadal cea mai slaba prestatie intro finala de Mare Slem

Novak Djokovic a stabilit câteva recorduri notabile după victoria în faţa lui Rafael Nadal în finala de la Australian Open. Tenismenul de 31 de ani a câştigat pentru a şaptea oară turneul de la Melbourne şi a atins borne impresionante, reuşind să-l întreacă pe Roger Federer.

Cu şapte titluri câştigate la Australian Open, Novak Djokovic l-a depăşit pe Roger Federer care câştigase de şase ori turneul de la Antipozi. Tot atâtea victorii avea şi Roy Emerson, însă performanţa a fost obţinută înainte de epoca Open. După succesul de la Melbourne, tenismenul sârb a ajuns la 15 trofee de Mare Şlem şi l-a depăşit pe Pete Sampras, care avea 14 titluri. În aceste condiţii, Novak Djokovic a urcat pe locul trei all-time, în faţa acestui fiind Rafael Nadal, cu 17 titluri, şi Roger Federer, cu 20 de titluri.

Recordurile stabilite de Novak Djokovic după victoria la Australian Open. Sârbul l-a umilit pe Rafael Nadal

Novak Djokovic a stabilit câteva recorduri impresionante după victoria de la Australian Open, iar Rafael Nadal nu a avut nicio şansă în faţa sârbului. Tenismenul de 31 de ani s-a impus, scor 6-3, 6-2, 6-3, şi i-a administrat cea mai drastică înfrângere spaniolului în finalele de Mare Şlem jucate de acesta până în prezent. Ibericul nu mai pierduse niciodată o finală de Grand Slam în trei seturi.

Recordurile stabilite de Novak Djokovic după victoria la Australian Open. Ce bornă a atins la Melbourne
Recordurile stabilite de Novak Djokovic după victoria la Australian Open. Ce bornă a atins la Melbourne

După victoria de la Australian Open, Novak Djokovic a ajuns la trei turnee de Mare Şlem câştigate consecutiv, după ce s-a impus în 2018 la Wimbledon şi US Open. Dacă va câştiga la Roland Garros, sârbul va deveni pentru a doua oară în carieră deţinător en-titre al tuturor trofeelor de Mare Şlem. În prezent, Novak Djokovic este pe primul loc ATP şi va avea 10.955 de puncte, în timp ce Rafael Nadal ocupă locul doi, cu 8.320 de puncte.

  • 73 de trofee a câştigat Novak Djokovic în întreaga carieră